6 feb. 2012

En helg i början av februari

Jaha, då har maken blivit erbjuden nytt jobb... igen... Sedan jag träffade honom har han fått alla jobb han sökt förutom ett, ETT, jisses!! Den ligan spelar inte jag i, istället är jag en oidentifierbar "kanliteommycket" person och vem behöver en sån? Fredag gick åt till att frossa i italienska delikatesser och dricka alldeles för mycket vin framför brasan i ett försök till att fira den nya möjligheten i makens liv. Fröken Leffler sov, sov och sov, faktiskt har hela helgen varit toppen ur ett sömnperspektiv och det kan man lungt säga var efterlängtat. Lördagen gick i lekens tecken och inleddes med födelsedagskalas på Lekstan, en stor inomhuslekplats med olika partyrum och lekstationer. Projektledaren i mig gick genast igång på alla cylindrar och gjorde imaginära förbättringar och förändringar och det hade behövts! Lite tacky tyvärr. Till exempel, erbjuder man ett discorum skall det väl vara ett genomgående discotema och inte bara lila väggar och en discokula i miniformat? Bambavagnar med fabrikstillverkade pannkakor slevades upp till barnen av lekansvarig i förkläde. Barnen gick dessutom omkring i olikfärgade basketvästar med blekt stadium-tryck på. Borde man inte ha discoväst om man är på kalas i discorummet?? Dessutom tänk att anpassa för vuxna och inkludera grogg :) det hade varit något!!

Efter kalaset tog vi med oss Fröken Lefflers bästis hem och dom inledde eftermiddagen med att andaktsfullt äta kalasgodiset framför Madicken och därefter lekte dom och lekte och lekte. Det var endast korta avbrott för toalettbesök och fruktstund. Till middagen kom bästisens mamma och storebror och jag tror nog att lillfröken är lite förtjust i storebror :) igår berättade hon att hon tyckte E var "fräck, cool och fin" min kära lilla gullunge, sin första förälskelse, det är stort!!!

På söndagen kom farmor lagom till frukost efter att ha kört farfar till flygplatsen. Fröken Leffler blev överlycklig och frågade genast när hon kunde få komma och bo hos dom. Dock blev hon lite tyst när farmor föreslog att dom kunde ta henne med sig till Spanien till hösten, thank god att vi fortfarande är högprioriterade! Försöket att gå ut på promenad med pulka blev platt fall och det blev istället vagn till Lasse-Maja för fika med chokladmjölk och biskvi. Den ungen vill inte vara ute!

Fröken Lefflers roligaste stund under helgen: När hennes mor fysiskt visade att en rumpa visst har ben :) hon skrattade så hon kiknade och så även vi!

Inga kommentarer: