2 jan. 2012

Underbara, ljuvliga lilla barn

En härlig julledighet till ända! En makalöst glad och gosig liten tjej har i år julat sig som aldrig förr. Efter en mysig förmiddagspromenad på själva julaftonen fick Fröken Leffler på sig sin nya mörkblå prinsessklänning och därefter åkte vi hem till farmor och farfar. Tomten insåg hon direkt att det inte var någon riktig tomte Bara en på låtsas och varför, jo han hade inga glasögon :) Skålakakor frossades det i till Kalle och det tindrades som aldrig förr med vackra små barnaögon. WOW utropades när paket öppnades och en lycklig tjej fick smaka, inte bara en utan två knäck innan läggdags. Sen flöt dagarna på, Fröken Leffler fick en ny vana av att själv gå upp på morgonen, klä på sig och sätta på TVn, vilket innebar att vi fick en extra sovtimme varje morgon - lovely! En morgon vaknade vi till gitarrspel och skönsång, då hade hon satt sig med sin gitarr i soffan och körde potpurri på hela sångrepertoaren med extra tyngdpunkt på "trot om du vill" från Rasmus på luffen. Frukosten skulle därefter helst intas inne hos gammelfarmor med leverpastejmacka och mjölk. Dom två har lekt mycket hela veckan, målat med vattenfärg, gjort potatistryck och ätit kaka. Badhuset har besökts och Fröken fick där för första gången testat att hon faktiskt flöt på sina puffar!

Maken och jag har dessutom hunnit med två tennispass, första gången vi spelat tillsammans och det kan man säga var med lite varierat resultat. Första gången gick strålande, det gick över förväntan för mig och vi fick faktiskt igång lite spel. Den andra gången var dock inte samma roliga historia. Bollarna flög åt alla håll utom åt rätt de gånger jag faktiskt träffade och maken hade inget direkt flyt heller vilket resulterade i ett par svinade bollar rakt in i väggen. Testade först med nyköpta bollar men dessa var ack så snabba så vi fick återgå till våra slitna, halvpaffa bollar för att överhuvudtaget kunna returnera något. Man kan väl konstatera att jag nog behöver ganska många träningstimmar till så just nu längtar jag efter att vi skall komma igång igen nästa vecka! Fick testat makens rack sista minutrarna och halktejp är nu inköpt och monterat på mitt racket för jisses vilken skillnad det var!

Nyåret är även det avklarat, Fröken Leffler firade med farmor och farfar och vi hade goa kompisarna hemma på middag. Hummer Thermidor till förrätt, lammracks m balsamicoreduktion, chevré-potatisgratäng och äpple och mynta sallad till varmrätt och Creme Brulée med hallon och stjärnanissås till efterrätt. Blev faktiskt jättegott. Trevlig hade vi, lite för trevligt för ojojoj vad det var länge sen jag mådde så kass dagen efter...

Avslutningsvis måste jag bara skriva ner ett bevis på min dotters otäckt goda minne (något hon har ärvt efter sin ömma moder). Vi satt igår och talade om nyårsmaten och frågade Fröken vad hon ätit till middag. Först hade hon ätit jättestora räkor (hummer) och sen lax och sen glass med hallon och choklad. Frågade om hon tyckte hummern var god men då konstaterade hon först att hon tyckte dom stora räkorna vi grillade och åt i somras var godare, då när M och E var och hälsade på... Just det, då hade vi grillat scampi med citronpasta. Vi pratade lite om vad vi mer ätit då och jag sa något om att vi gjort allt vi tyckte om, kronärtskocka och lite annat. Fröken Leffler satt tyst en lång stund och sen utbrast hon "jo just det svampmacka!" Javisst, vi hade ju även ätit smörstekta kantareller på toast för att ytterligare förstärka kvällens smörtema :) Japp, det är då verkligen till att lägga detaljer på minnet!

Nu är det tillbaka till verkligenheten igen!

Inga kommentarer: