27 juni 2011

dialektala framsteg :)

Så då var årets midsommarfirande avklarat! Lite regn, lite sol, snaps, köttbullar, lax och jordgubbar, ungefär så såg väl dagen ut. Fröken Leffler hade i två veckor tjatat om att få rida ponny vid dansbanan i samband med midsommarfirandet, när vi väl kom fram tog hon mig i handen och sa "jag vill rida ponny imorgon istället", gullunge! Ugglarps dansbana var fylld med över 600 personer som köpte lotter, drack kaffe, glass och dansade runt midsommarstången. Fröken Leffler och jag dansade med till alla sånger, jag sjöng och stod i medan lillfröken följde med och tittade sig runt med stora ögon. Lite avvaktande när främmande damer tog henne i handen men det gick bra. Frågade henne vid flera tillfällen om hon hade roligt, för så såg det då inte ut men hon bara nickade som i trans :) Dagens kändisspotting: Cardigans Nina Persson var på plats med man och barn! Tydligen bor föräldrarna hennes i byn. Maken meddelade att 29 lottringar hade gått åt (på varje är det väl minst 200 lotter) Farmor XL köpte en hel hög och kom hem med en räksallad... hahahahahaha!!
Resten av helgen förflöt i en frenesi av lek med olika barn och med den för tidiga treårspresenten, en lekstuga! På söndagen kom äntligen det finfina vädret och minipoolen åkte fram.
Helgen avslutades sedan med att Fröken Leffler avslöjade vissa dialektala framsteg hon gjort. Ordet hon tränat länge på var "smörgås" Hennes farmor undrade var hon lärt sig skånska någonstans och då tittade vi alla på henne och gapskrattade... det var ju klockren lahomlsdialekt i ordet... farmor själv var boven i denna utveckling. Fröken Leffler själv insåg det roliga i hennes framställning av detta avancerad ord och "smöööögaås" blev kvällens it-ord, tätt följt av fortsatt träning på "koav", "tooata", "spoatsjotta" och andra roliga saker dom säger i trakterna kring Halmstad!
En annan klok iaktagelse under helgen: "där kommer en cykel med en gubbe på"

Inga kommentarer: