26 mars 2010

Våffeldagen!

Igår var det våffeldag och alla föräldrar var inbjudna på fika till dagis. Det var jättetrevligt och supergott. Fröken Lefflers åt våffla med gädde och putta (putta är typ rött från flaska som man kan doppa i tex ketchup och i det här fallet sylt på plastflaska). Det var längesen hon satt stilla och åt så länge :) Sen gjorde ju alla föräldrar och nyfödda bebisar sitt till för att hålla henne stilla och fascinerad. En ny kortärmad kofta hade fröken på sig igår och den visade hon upp för alla. Min kollega "M" tipsade om en jättefin dansk sajt med barnkläder som heter Pomp de Luxe, i förrgår kom paketet så nu har vi lite mer tjejiga kläder i byrån! Dom känns jättefina i kvalitén men det får väl tiden utvisa. På dagis kommer det nya barn på löpande band, åtta kompisar har fått småsyskon och går bara 15 timmars veckor så då fyller dom på med fler barn för att komma upp i fulla timmar, jaja, fröknarna gör ett toppenjobb så dom löser nog det! I veckan fick vi besked om att vi fick vårt förstahandsvalsdagis till augusti men valde att tacka nej och låta lilloppan gå kvar, hon älskar sitt dagis och vi är nöjda och så är det ju det klassiska att man vet vad man har men inte vad man får...
Idag är det fredag och efter en hektisk jobbvecka skall jag idag sortera, rensa, följa upp och annat trist men lugnt och skönt ska det bli, jympaskorna är på och myströjan likaså!
Förresten det höll jag på att glömma, igår berättade dagisfröken "A" att under sovstunden hade hon tittat in på alla sovande barn och hittat Fröken Leffler sittandes vid det lilla bordet och när hon frågade vad hon gjorde svarade hon "koka kaffe" 20 månader gammal! Vi har tränat henne väl, det är verkligen jätteskönt att ligga kvar på helgen och vänta på morgonkoppen :)
Nu är det förresten dags för den!

Inga kommentarer: