14 sep. 2011

Renovering och lite annat

I helgen inleddes på riktigt renoveringen av vårt blivande sovrum! Tapet valdes och beställdes i flygande fläng på Färgspecialisten ute hos oss. Dom hade verkligen det mesta, dock inte jättemycket på rulle så man lättare kan se. Nu orkade jag inte längre med min beslutsvånda utan så fort maken sa ok till ett förslag så körde vi på det! Nu blir det en smalrandig strukturtapet i ljust och beige där alla ränder är liiiiite svängda. Blir roligt när man sen tröttnar och skall måla över :) men men. Väl hemma satte jag igång med att riva tapet, eller tapeterna rättar sagt. Fem lager visade det sig vara plus ett lager med färg.. Usch, vilket slit! Tre dagar har jag hållit på. En stor bonus är att maken förhoppningsvis kom till insikt om hur tråkigt det är för Fröken Leffler och mig när han är iväg och grejar med något i flera timmar! Dag två kom han nämligen in tittade till mitt arbete och frågade när jag var klar för dom ville ju faktiskt umgås med mig oxå! Japp så är det, det är roligare att umgås med hela lilla familjen. Nu börjar jag dock se ljuset i tunneln. Anledningen till varför jag kämpar med alla lager är att det känns fräschare om alla gamla tapeter med andra människors liv och lukter försvinner. Det blir inte så bra utan ganska ojämnt pga av olika underlag mm så några liter spackel kommer det troligtvis gå åt. Min VD sa till mig igår på sin breda dialekt "lägg av o riva ner mer, bara bredspackla över hela skiten" Hmmm, finns viss risk att det blir så i slutändan...

I måndags var Fröken Leffler på årlig tandläkarkoll med sin far. Det visade sig att hon har en mineraliseringsstörning på sina kindtänder. Usch, något är konstigt på mitt perfekta barn!!! :) Hon skall tillbaka och få det penslat med beläggning för att skydda tills dess hon tappar dom. Tack och lov är det ingen fara när det handlar om mjölktänder och hon har inga besvär som vi har märkt av. Hon gapade så himla fint i pappas knä och fick i slutet välja ett litet gummidjur i en stor låda. Förra året valde hon en groda och den har hon talat mycket om och eftersom den är borta så hade hon vissa förhoppningar om att hitta en ny alternativt en bläckfisk som oxå kunde funka :) nu kom hon istället hem med en gul kräfta!

Igår var det återigen dags för oss att ta med oss lilla A hem. Hon frågar varje eftermiddag jag kommer och hämtar "får jag följa med er hem" och igår kunde jag äntligen säga jajemän! Två små lyckliga flickor höll mig i handen hela vägen till bussen, satt som små ljus på varsitt säte och kom ordentligt av på rätt ställe. Väl hemma blev fröken Leffler först förkrossad när lilla A, istället för att lyssna och dansa till hennes nya skiva, ville gå upp på rummet och leka. Sedan piggnade hon till och det blev fullt drag hemma. Åt gjorde dom båda två ordentligt och så mysigt det var att se dom sitta där och fnissa tillsammans bredvid varandra på varsin stor-stol. Efter maten vräktes alla kuddar ur sofforna ner på golvet och det tränades svanhopp från soffkanten. As mamma undrade vid hämtning om vi överhuvudtaget har några regler hemma... och det kan man faktiskt undra när man såg hemmets tillstånd, men kul hade dom! Lilltrollet somnade sedan innan jag hunnit läsa ut Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin-boken.

Inga kommentarer: