20 mars 2012

Första gången på bio!

Ännu en alldeles lovely helg är över! Tjejfredag (maken på AW) med dottern inleddes med besök hos frisören, stilla och fint satt hon på sin kudde medan frisören klippte och kammade och klippte lite till. Stort och långt blev det inte utan exakt likadant fast aaaaaningens kortare. Tror inte ens fröken Leffler har märkt någon skillnad. Hennes signaturlugg är dessutom kvar! En rosa fläta med stjärnor klämdes fast i en hårslinga men den hamnade slutligen i håret på hennes ömma moder. Efter sedvanlig snacksbuffé stod pannkakor på menyn och därefter hängde vi framför både Amigo och Wild kids. Tyvärr är Amigo inte alls samma utan Ola Selmén... flickan är bra men falsettskriken gör sig tyvärr inte i TV...  och hon har inte riktigt samma naturligt komiska begåvning som hennes föregångare, men vem vet hon kanske växer in i rollen.

På lördagen var det dags för helgens stora begivenhet: Träff med kompisen E och mamma M, lunch på Farellis och bio! Fröken Leffler hade sedan flera dagar bestämt kläder och kunde inte komma iväg fort nog. Buss in till stan och därefter en mysig lunch med hambugare för kidsen och pizza för mammorna :) Filmen vi såg var den makalösa "Prinsessan Lillifee och den lilla noshörningen" som att det inte var nog att se filmen har jag nog berättat hela handlingen för Fröken Leffler hundra eller fler gånger... Popcorn serverades till filmen och det var fullständig lycka i fåtöljen, tills dessa att det blev aningens otäckt och hon gömde sig först bakom stolsryggen och därefter i mitt knä. Höjdpunkten var nog när en gigantisk, rosa, marshmallow trollades fram och som både användes som middag och som täcke för natten :) Då fick fröken Leffler något väldigt drömmande i ögonen. Kvällens middag hos grannarna innehöll dessutom micrad marshmallow och så mycket bättre avslutning på dagen kunde det knappast bli!

Söndagen tillbringades hemma med lek på gården och städning och avslutades med en fantastisk skaldjurspasta som maken "snodde" ihop. Förutom att fonden kokades närmare två timmar så gick det på ett liiiitet kick :) gott, gott, gott!

I veckan fyller syster yster halvjämnt så det får bli en tripp till Artilleriet för att införskaffa deras finfina ljuslyktor som kan pryda hennes nyinköpta hem, kanske kan bli en till mitt hem oxå...

Inga kommentarer: