30 juni 2010

Underbara midsommar + röda prickar

En fantastisk midsommarhelg fick vi uppleva i år. Lite stressig inledning med maken i USA och allt som skulle inhandlas och förberedas. 16 + 4 kids på lunch och 8 + fyra kids på middag! Dock sken solen på oss, köttbullarna smakades smaskens och så vidare. Fröken Leffler i nyinköpt midsommarstass och tygblomkrans i håret, så söt så jag hade kunnat äta upp henne!! Hade födelsedagskalas-kompisen på plats och dom hade så roligt och bara busade och skrattade och lekte och konsumerade allt med socker i, riktiga gullungar!

På lördagen var det grillkalas hos ett par av makens kompisar så då fick lilltjejen sova hos farmor och farfar. Söndagen ägnades sedan åt att sooooova och sedan pyssla med allt som man annars får göra lite med vänsterhanden, som att rensa, vattna, plocka, plantera osv. På kvällen var det middag hemma hos farmor och Fröken Leffler firade detta med att äntligen lyckas att hoppa! Som hon kämpat i månader att få båda fötterna att lyfta samtidigt men nu äntligen gick det, iofs hållandes farmor i händerna, men ändå!

På måndagen var det dagis och vi upptäckte att några röda prickar uppträtt på den lilla kroppen, dock relaterades dessa bara till värme och avskrevs med vidare leverans till dagis. Dock var inte dagis av samma åsikt utan ringde dit mig kring lunchtid med besked - vattenkoppor! skit, helsikes och jäklar, helgen som är uppbokad med liberiaträff och mycket annat och gotlandsvännerna som kommer med en lillkille som aldrig haft det. Dock talade tant doktorn om för oss igår att det visst inte var vattenkoppor utan istället Höstblåsor/mul- och klövsjukan/hand and mouth disease och vad mer den kallas. Inget att göra och inget att vara hemma från dagis för så där räddades den jobbveckan.

Nu är det bara två dagar kvar och sedan fem veckors härlig ledighet!!! Underbara, härliga ledighet. Hoppas bara Fröken Leffler uppskattar att vara med oss och inte sina älskade dagisfröknar och kompisar :) Ja, ja annars kommer ju hösten om inte allt för lång tid...

Inga kommentarer: