19 aug. 2013

Sommarens varat

Idag är det åtta år sedan maken slängde ur sig frågan, igår var det sex år sedan vi gjorde slag i saken och den 20 juli var det fem år sedan fröken Leffler kom till världen. Dock trodde vi att bröllopsdagen var i lördags, jag var en dag tidig i min datum-värld så då passade vi på att fira med dunder och brak tillsammans med ett par grannfamiljer :)
Men sommaren! I år var det premiär för sommarsemester i Spanien, i fröken Lefflers hus, uppkallat efter henne med skylt och allt. Två hela, härliga veckor tillbringade i sol och värme tillsammans med tre andra familjer. Ett helt lår (läs laur :) inhandlades, inklusive ställning och i dess kölvatten är vi så mäkta dödströtta på serranoskinka att det liknar ingenting. Vi har ätit gott på vår terrass, på krogar på stan i goda vänners lag, vi har hittat en toppen-cava för 1,65 Euro, ett finfint vitt för 2,50 Euro, fuet-korv i halvmeterslängder för under 2 euro, vi har ätit musslor, små clams, boucherones, padrones, gambas osv osv. Fröken Leffler har badat, badat och badat, tränat på simtagen - groda, glasstrut, ihop, ätit glass och churros, handlat skräp på marknaden, fyllt år och firat med frukostpannkakor och middag på Bambu lekt med kompisarna och spelat på i-padden. Tårfyllt farväl men istället glädjefyllt återseende av Ugglarp med fortsatt strålande väder, morötter och rödbetor från Micke-lök och allsköns aktiviteter på stranden, hemma och hos farmor. Släktkalaset för att fira femåringen hölls med en veckas försening och då fick hon en cykel, en egen cd-spelare och en rapunzel-klänning bland mycket annat.

Nu är allt tillbaka i sina vanliga spår, förskolan är inne på andra veckan, jobbet på tredje och med detta de vanliga funderingarna på vad man skall göra av sitt liv :) vad ska jag egentligen göra när jag blir stor? Upphandla reklambyråer? Kollegorna tycker att jag skall starta en blogg för att dela med mig av min veckomeny som är en del av mitt aningens boxade liv... jag får ta och fundera en sväng på om det skulle kunna vara något. Jag tycker ju egentligen inte om att laga mat men lägger förskräckligt mycket tid på det varje vecka, dels för jag tycker det är viktigt att göra bra mat men kanske framförallt för att jag är långsam :) vi får väl se om det blir något av det hele...