26 apr. 2013

Längtan efter att en dag skall gå...

Idag är en sorgens dag, mammas bästis sedan 40 år skall i jorden. Tre månader från diagnos till att hon inte längre finns, ofattbart, ofattbart sorgligt och en saknad så stor så stor. En människa, mor till tre, mormor och farmor till fyra, färgstart och karismatisk som nu inte längre är en del av vårt liv. Det gör ont i mig när det gör ont i min mor och så gör det lite ont bara av sig själv. Tänk när det är min tur att säga farväl.

Man bör inte önska ökad tidshastighet men idag gör jag ett undantag! Snälla, kalla vårdag, hasta förbi så fort du kan!

9 apr. 2013

Lugg vare här!

Fröken Lefflers signum, den långa sneluggen är nu ett minne blott. I helgen fick hon för sig att ett besök hos frisören var ett alldeles nödvändigt måste, trött som hon var på att ha håret i ögonen och ansiktet. Som den ömma moder man är gjordes arrangemang hos frisören och igår var det dags. Lugg skulle klippas och därefter sprayas lila. Väl färdig var det en helt annan, fortfarande lika bedårande unge som hoppade ur frisörstolen efter en koncentrerad halvtimma. Nöjd? Nej, det kan man kanske inte säga... nu var det ju massor med hår i ansiktet, heeeela tiden... inte riktigt i hennes plan kanske... Nu tror jag det är läge att gömma saxarna hemma, för nu börjar nämligen en plan hos lillfröken om att klippa bort all lugg ta form och DET, vill jag INTE se!

Det var iallafall en alldeles bedårande tjej, fortfarande med lila i luggen, som gick till dagis imorse iförd ny outfit från Pomp de Lux...

4 apr. 2013

Astrid Lindgrens värld!

Nu har vi bokat in årets besök på Astrid Lindgrens Värld. Det blir tredje året i rad och jag vet inte riktigt vem som ser fram emot det mest jag eller lilla fröken Leffler... I år har vi fått med oss bästa kompisen A med familj och det ska bli illans kul att se dessa två lintottar tillsammans, springandes i Mattisborgen, ridandes på Lilla Gubben och kanske lekandes med Alfred och Lina. Jag är nog troligtvis ett av ALVs största fans :) tycker det är fantastiskt, välordnat och välgjort in i minsta detalj. Tänk vilken dröm det hade varit att i lite yngre år fått vara en av skådespelarna och tillbringa en hel sommar med att spela teater, leka med barnen och få vara en del av Astrid Lindgrens underbara värld. Jisses, här gräver jag ner mig i ett sentimenalt träsk som kan bli svårt att ta sig ur :) Japp, jag erkänner, jag är en sucker för Pippi, Emil, Ronja och alla andra, Love them!!