9 aug. 2012

Sköna hem!

Nu har jag gjort slag i saken! Nu har jag sagt upp min prempa på Sköna hem. För två, tre nummer sedan lovade jag mig själv dyrt och heligt att om även nästa nummer hade ett "vitt" omslag så skulle jag få allergiska anfall, hysteriska gråtattacker, utsöndra aggresivitet en masse :) eller iaf säga upp prenumerationen.... Å vad har sedan dess landat i brevlådan? "det nya vita" och nu senast var det oxå djävligt vitt... I know I judge the book by its cover men jag törstar efter färg. Dessutom inser jag att tidningen endast ger mig ångest och får mig att känna mig otillräcklig. Jag vill bli inspirerad, upplyft och motiverad och inte få mindervärdeskomplex och tycka att mitt hem är det fulaste som finns. Jag vill ha en tidning som visar "vanliga" stylish hem med en nivå som är uppnåelig för vanliga dödliga heltidarbetande familjemedlemmar, då och först DÅ kan jag tänka mig en ny prempa!
Det var skönt att få ur sig! Nu stänger vi det kapitlet och går vidare!

7 aug. 2012

Hör nu på go vänner...

...så ska jag för er bewätta :) då sjungs numer Emil-sången efter årets lyckade besök på Astrid Lindgrens värld! Fyra fantastiska semesterveckor är till ända och jag kan bara konstatera att det faktiskt känns helt ok att åter sitta i sin kontorsstol framför datorn.

För att ta det från början så inleddes de fyra veckorna med ovan nämnda besök hos Astrid Lindgrens alla figurer. Precis som förra året blev vi imponerade över hur fantastiskt bra det är! Att solen dessutom visade sig med jämna mellanrum och temperaturen låg mellan 25 och 30 grader gjorde inte upplevelsen sämre. Dock gällde detta första dagen för efter en trevlig kväll med vännerna på Fredensholms Herrgård, en kväll som bland annat innebar nattfiske och borttappad bilnyckel och iphone, så gav vädergudarna oss en rejäl utmaning under söndagen. Största delen av dagen växlade det mellan att vräka ner och hälla ner, lite paus dock under eftermiddagen. Största behållningen för året var förutom jajaja (Sjörövarfabbes jänta) Ronja och teatern om hur hon föddes, borgen sprack och hur hon växte upp och träffade Birk. Fröken Leffler satt som ett ljus, blev endast lite orolig när grådvärgarna visade sig.

En anekdot från resan mot ALV var Fröken Leffler som när hon fick höra Torsten Flink sjunga "Å jag reser mig igen" på radion noterade att han hade en skojig röst... 10 minuter senare hörde vi från baksätet en perfekt imitation av samma textrad... att vi inte dog!!!

Efter ALV bar det av mot Norrtälje och besök hos S och P i deras nya stuga, där hade vi två fina dagar med bad, promenad och hästmys. Därefter bar det av mot Kolmården och en fantastisk upplevelse i deras linbana, Fröken Leffler noterade att vi bara var "2 gånger över lejonen" Det blir till att träna på enheter under hösten :) hon menade såklart 2 meter... Därefter var hon helt övertygad om att Delfinexpressen var en aktivitet helt i hennes smak... hennes ömma moder insåg att hon kanske inte hade helt rätt i det men följde snällt med eftersom hon själv älskar berg- och dalbanor. Glad i hågen satte hon sig tillrätta och uppför gick det alldeles galant, dock försvann lyckan illa kvickt när tåget släppte och satt av utför, uppför, högersväng, vänstersväng osv... panikslagen klamrade hon sig fast i stången och i mig medan hon gick från skrämda pip, skrik till hulkningar innan det 20 sekunder senare var över. Storgråtande sprang hon därifrån.. Såhär i efterhand kan hon säga att bäst med Delfinexpressen var definitivt uppförsbacken! Därefter såg vi delfinshowen, åt taskig snabbmatslunch och därefter vandrade vi ner mot Bamses värld. Där blev vi kvar tills hemresan och där åktes det snurrande koppar tills både mor och far var i det närmaste kräkfärdiga men Fröken Leffler var lycklig!

Pit stopp för tvätt och ompackning och därefter två veckor i Ugglarp! Två härliga veckor med mycket hasande, firande av 4 års dag, kalas med vänner, kalas med familj, Mikael Rickfors i Vilshärad, after day på altanen, grill och lite bad.

Därefter avslutade vi semestern med en vecka på Gotland där vi hängde med makens extrafamilj. Vädret var på vår sida och Fröken Leffler och deras son hittade varandra redan första kvällen. As eldrivna traktor blev ett hett eftertraktat objekt och risken finns att Fröken Leffler lyckas övertala farfar... För första gången besökte vi Stora Karlsö och vilken upplevelse, makalöst vackert och trots att vandringen till största delen skedde med Fröken Leffler på ryggen så var det värt varenda sekund. Nästa gång tror jag vi skall satsa på övernattning oxå. Dock var logistiken kring lunch beställning och servering en fullständig katastrof och min skadade organisatoriska hjärna drog genast igång med att lista action punkter för förbättring :) höll dock tyst om det... Var även på lammskinnsjakt, hade fått för mig att jag ville ha ett som gick lite i brunt (fås bara på långhåriga djur eftersom det bruna är en solblekning) för att ha på den kommande schäslongen i tv-rummet. Hittade ett fantastiskt fint hos Nobell i Gammelgarn men det kostade 3800 så det blev tack men nej tack. Gick istället till Ödins garveri inne i Visby (makens favoritställe) och hittade ett jättefint för 2000. Fick även beställt runda plättar till Lilla Ålandstolarna, dom tillverkas och skickas hem till oss så det får vi vänta på. Under vår traditionsenliga utekväll då farmödrarna passar barn åt vi väldigt god mat på Bolaget, dessutom åt vi med väldigt fina grillbestick från Laguiole! Det visade sig att dessa gick att köpa i butiken bredvid så dit slank vi in dagen efter och åtta par fick åka med hem. Slutligen blev det en betongljusstake från Tove Adman, hade spanat in den hos vännerna och nu står den på matbordet hemma! ojojoj, kortet brände i handen till slut... tänk då vad det kommer göra i New York! Två veckor kvar!!