25 maj 2012

Himlen blinkar!

En vecka på Mallis avklarad! 17 pax, 7 dagar, buffé morgon, middag, kväll, plastglas, miniklubb, hunden Sami och uppträdande varje kväll. All-inclusive kallas det visst på charterspråk. Tyvärr lite otur med väder (varmare hemma än på Mallorca) och med en trött och lite krasslig Fröken Leffler. Hon har dock fått uppleva sjörövarshow med papegojor, sjölejon- och delfinshow, sälar, pingviner, hajar, rockor, sovande prinsessa i katedralen La Seu, folkdans med kastanjetter, sambashow med flickor i fjädrar och alldeles för lite kläder på sig, kille som åt eld, lotto, minidisco, bad med puffar, bad utan puffar, glass i stora lass och obegränsat med ananasjuice. Dessutom fick vi uppleva ett ordentligt åskoväder med blixtar och dunder som följdes av ett häftigt skyfall. Fröken Leffler som hade en vaken och glad timme innan magen sparkade bakut satt inbäddad i pappas fleece och fascinerades av att himlen blinkade.

Jäms med limejuicare, hornblåsare, parfymkokare, gipskatter och lusekoftor har vi då äntligen kommit på den perfekta benämningen på spanjorer: Kastanjetter. Kommer ihåg att vi hade ett bra på danskar oxå men det ligger långt bak i minnesbanken tyvärr. Efter en veckas buffétraskande är jag innerligt trött på pizza och på att dricka vin i plastglas, ganska trött på Sangria oxå om jag skall vara ärlig :) Fick spelat ett par omgångar tennis med maken och spelade då så bra som jag aldrig spelat tidigare, men om det märktes när jag kom hem igen? ICKE!! Fröken Leffler ville dock inte att vi skulle lämna henne så vår intention om tennisspel varje dag gick fullkomligt om intet men man får vara glad för det lilla!

16 maj 2012

semester på ingång!

Lika jobbigt som det är att genomgå en sk "fas" lika underbart är det när vi kommer ut på andra sidan och världens goaste och roligaste lilla tjej är åter in da house! Helgen tillbringades på landet och Fröken Leffler och jag m make fick en välbehövlig paus från varandra. Kände att vi hela tiden gick och nötte på varandra och varandras humör och tålamod. En natt hos farmor och farfar gjorde susen och vi har nu haft härliga eftermiddagar och kvällar med bus, stoj och skratt.

Imorgon är det dags för semester, en heeeel vecka på Mallorca. All Inclusive med hallaballo och tennis. 17 pax skall samlas på Landvetter imorgon för gemensam avresa mot denna vackra ö. Fröken Leffler var helt ointresserad av att gå till dagis imorse, hon ville åka till Mallis DIREKT!! Tror att allt nödvändigt är inköpt, vädret ser lagom schysst ut, all tvätt är tvättad så nu är det bara packning kvar. Lycka blir det när lilltjejen inser att hon får plocka fram ALLA SOMMARKLÄNNINGAR :) samt badkläder, puffar och dessutom packa ner den nya tandkrämen i lila förpackning.

Det som saknas är guidebok, får försaka lunchmeditationen och jaga efter en sådan idag, samt nya solglas till maken eftersom de han har är ca 8 år gamla och förutom att de är grymt slitna är de även suuuuperfula!

Idag är en splittrad dag, intervju för ny tjänst i eftermiddag och hjärnan full av tankar på vilka kläder som skall packas ner... men men, bara kämpa på!

9 maj 2012

Välkommen du nya sköna fas...

Jaha, då var det igång igen! En ny fas är på visit och satt klorna i Fröken Leffler. Det har byggts upp under ett par veckor och första urladdningen var i söndags med en snabb uppföljning igår. Det mest spännande är att maken verkar följa ungefär samma mönster, när Fröken Leffler går in i ny fas är han snabb på att haka på så ibland undrar jag vem som är vem och vem som trotsar mest. Det enda sättet jag kan skilja dom åt på är djupet i rösten...

Allt på en gång känns det som: sköna nya fas, maken på nytt jobb och jag inför omorganisation på jobbet. Mycket att tänka på i alla riktningar och en kamp för att hålla mitt eget humör och tålamod i schack för att inte bli den tredje bocken bruse i kampen om herravälde över radhuset. Two is more than enough! Hoppas fasen fasar ut sig inför semestern nästa veckan annars kommer det bli en "kul" resa med mängder av välartade barn i kombination med mina två monster (barn och make) och mor/mormor tillika psykologiproffs... Tack och lov för all-inclusive och dygnet-runt bar!

Annars har Fröken Leffler varit på sitt första ko-släpp tillsammans med grannarna. Hon hade då skött sig exemplariskt så det kanske är en idé att lämna in henne där lite mer permanent :) Förutom massor med lyckliga kor hade det bjudits på mjölk och bulle och följdes sedan av fika med våffla och glass, en sockerstinn dam var det som återvände nöjd, glad och trött.

På inredningsfronten har vi nu blivit med bord! Ett runt matbord, som vi för några månader beslutade oss för att avvakta med några år tills dess dottern är något mer rumsren, står nu vackert placerat mellan pinnstolarna. Sista exemplaret och 30% rabatt var för svårt att motstå... Vaxduk är istället inhandlad! Annars fortsätter mitt huvudbry vad gäller soffa i TV-rummet, ser ännu inte hur det kan bli bra... bara till att jaga vidare. Nu har jag även kommit på att jag, förutom en herrbetjänt i sovrummet, vill ha en pigtittare på byrån. Hade helst velat ha antingen modern eller 50-talsstuk men ännu har jag inte hittat något, jakten fortsätter! (fast jag har egentligen köpstop)

Slutligen är jag inne på min tredje cykelvecka! Känner mig super-duktig när jag trampar i väg varje morgon oavsett väder och vind! Beach 2012 here I come :)