28 mars 2012

"sjukt kul"

Glömde igår skriva med Fröken Lefflers kommentar till sin far i måndags morse på väg till Förskolan: "Pappa, hoppa studsmatta är sjukt kul" Fick dessutom responsen på att det till middag skulle serveras Spagetti och köttfärsås "Mmmmm, det älskar jag" Hennes kärlek till mat fick jag dessutom uppleva förra veckan då ungsgrillad kyckling med rotfrukter stod på menyn, hon åt och smaskade och sa gång på gång, "jag älskar kyckling och jag älskar sån här mat" Hahahahaha, hon älskar mat och gillar sina föräldrar :)

27 mars 2012

Våffeldag med mycket mer!

Japp, då var våren formellt invigd i förorten! I fredags var det dags för den första ute-After worken med grannarna, vi satt alla och sträckte oss efter en något trött och sackande sol, njöt en öl och de smulor till snacks som fanns kvar när alla barn hade frossat klart... Hade bjudit in kompisens make och son på AW och middag eftersom hon var iväg på tjänsteresa men som en bonus dök även hon upp lagom till att
glödbädden var klar och köttet förberett.

I lördags klarade sig solen aldrig igenom dimsjoken ute hos oss så vi fick nöja oss med 5 grader och mjölkig omgivning, besökte kompisar med nyfödd och fick då (förutom korv) uppleva hur solen kan stråla inåt land. Dock var det denna dag dags för ev av vårens stora begivenheter: studsmattemontering! Efter att den kommit på plats har det nog studsats konstant alla dygnets ljusa timmar :) Vi fick ropa in Fröken Leffler upprepade gånger och hann med nöd näppe klart innan avfärd mot syster/moster och födelsedagskalas. Där var lyckan fullständig för där blev hon serverad både tårta och GODIS!!

Sedan kom då äntligen helgens mest efterlängtade dag: våffeldagen! Samling planerad ute på gården kl. 15 med våffeljärn, smet och önskade tillbehör, ström, bord och stolar skulle våra toppen-fixar-grannar få på plats. Solen strålade ner och efter snabb frukost försvann Fröken Leffler ut mot studsmattan och sen såg vi bara henne korta stunder :) Från att ha vägrat hoppa med andra än kompisen G så vågar hon nu vara med flera av dom andra barnen, sakta men säkert börjar hon oxå bli en i gänget, och oj så nöjd hon är över detta. Själva fick vi utebordet på plats och jag passade på att klippa ner alla rosenbuskar, för tidigt jag vet (inga musöron på björkarna ännu) men för mig kvittar det om dom aldrig lyckas komma igen för dom var inte så fina. Noterade att pionerna redan börjat sticka upp i jorden! Efter att ha fått fröken Leffler att grunda med korv och bröd, lycklig make fick återigen användning för sin nya weber, så var det då dags för våfflor på gården. Kl. 15 var vi på plats och sen stektes det våfflor så att doftade över hela området, järnen stod på en lång rad och framför Margarethe skålar i alla färger :) trots korv orkade Fröken Leffler äta nästa tre våfflor. Sedan satt vi och njöt i solen och fick även uppleva en annan av vårens stora begivenheter: avtäckning av Esmeralda! Att dagen därefter avslutades med att maken återigen fick tända grillen och testa att grilla hel kyckling efter ett Jamie Oliver recept gjorde dagen i det närmaste fulländad :) det blev faktiskt den godaste kyckling jag någonsin ätit. Fröken Leffler åt så magen stod åt alla hörn och jag undrar om hon någonsin somnat så fort??

Idag, tisdag, skall jag göra något jag aldrig gjort förut! Som en uppföljning av mina coachsamtal skall jag testa meditation på Hjärtjuvel här i stan. En prova-på gång för att känna efter om det kan vara något för mig. Hmm, känns lite flumigt men något måste jag nog göra för att komma tillbaka lite mer. Får tack och lov med mig min syster på detta, så jag kan inte backa ur när jag väl kommit hem och ser köttfärssåsen stå och puttra på spisen...

20 mars 2012

Första gången på bio!

Ännu en alldeles lovely helg är över! Tjejfredag (maken på AW) med dottern inleddes med besök hos frisören, stilla och fint satt hon på sin kudde medan frisören klippte och kammade och klippte lite till. Stort och långt blev det inte utan exakt likadant fast aaaaaningens kortare. Tror inte ens fröken Leffler har märkt någon skillnad. Hennes signaturlugg är dessutom kvar! En rosa fläta med stjärnor klämdes fast i en hårslinga men den hamnade slutligen i håret på hennes ömma moder. Efter sedvanlig snacksbuffé stod pannkakor på menyn och därefter hängde vi framför både Amigo och Wild kids. Tyvärr är Amigo inte alls samma utan Ola Selmén... flickan är bra men falsettskriken gör sig tyvärr inte i TV...  och hon har inte riktigt samma naturligt komiska begåvning som hennes föregångare, men vem vet hon kanske växer in i rollen.

På lördagen var det dags för helgens stora begivenhet: Träff med kompisen E och mamma M, lunch på Farellis och bio! Fröken Leffler hade sedan flera dagar bestämt kläder och kunde inte komma iväg fort nog. Buss in till stan och därefter en mysig lunch med hambugare för kidsen och pizza för mammorna :) Filmen vi såg var den makalösa "Prinsessan Lillifee och den lilla noshörningen" som att det inte var nog att se filmen har jag nog berättat hela handlingen för Fröken Leffler hundra eller fler gånger... Popcorn serverades till filmen och det var fullständig lycka i fåtöljen, tills dessa att det blev aningens otäckt och hon gömde sig först bakom stolsryggen och därefter i mitt knä. Höjdpunkten var nog när en gigantisk, rosa, marshmallow trollades fram och som både användes som middag och som täcke för natten :) Då fick fröken Leffler något väldigt drömmande i ögonen. Kvällens middag hos grannarna innehöll dessutom micrad marshmallow och så mycket bättre avslutning på dagen kunde det knappast bli!

Söndagen tillbringades hemma med lek på gården och städning och avslutades med en fantastisk skaldjurspasta som maken "snodde" ihop. Förutom att fonden kokades närmare två timmar så gick det på ett liiiitet kick :) gott, gott, gott!

I veckan fyller syster yster halvjämnt så det får bli en tripp till Artilleriet för att införskaffa deras finfina ljuslyktor som kan pryda hennes nyinköpta hem, kanske kan bli en till mitt hem oxå...

16 mars 2012

Kan man klippa stort och långt?

Det är frågan som fröken Leffler just nu brottas mest med. Att tycka att det där med frisören är en riktigt käck grej och samtidigt vilja ha lååååångt hår, ungefär som den äldre kompisen A på dagis skapar konflikt i den lilla barnakroppen. Igår frågade hon om man kunde klippa håret stort och långt och ja, den ömma modern försökte pedagogiskt förklara att om man klipper av lite så växer håret bättre... kanske inte en logik som riktigt uppskattades av prinsessan som ju tycker att om man klipper av blir det ju bara kortare men om man klipper långt så blir det ju längre!

Imorse kom en rufsig trollunge upp ur sängen, varm och gossig och första kommentaren var "jag vill inte ha en krona där uppe på huvudet" nehepp, förstod att hon inte ville ha en likadan shablon sprayad på huvudet som hon fick innan sin födelsedag i somras (då en prinsesskrona i svart), utan istället något annat... Tänk nu om frisören inte har vare sig shabloner eller hårfärg i klatschiga färger, inte för att det bekymrar den ömma modern på annat sätt än de mutor som kan bli resultatet för att lindra hjärtesorgen hos treochetthalvtåringen!

Japp, kl 16 är det dags, då får vi se vad det blir av det hele.

14 mars 2012

Ljust och fräscht!

Lovely initiativ av kollegorna att boka upp Ljust och fräscht! Efter middag på Pasta + (ovanligt gott) så tillbringades två timmar på Scandinaviums golv med stor underhållning från scen. Absoluta favoriten: Inredningstidningarnas kommunikativa förskönande av alldeles vanliga saker: "Rummet har trädgårdsaccess" DÖRR, FÖR HELVETE DÖRR!!!! Fredrik Lindströms promenad med ett imaginärt limefat var oxå en höjdpunkt. Sedan lite klump i magen över hur mycket människor lägger på yta i tron om att dom får ett lyckligare, mer innehållsrikt och fantastiskt liv. Relationen blir inte bättre av att hemmet färgmatchas och att middagen intas i ljuset av ittala ljusstakar...

Vad gäller fröken Leffler så har jag börjat lugna mig vad gäller hennes prinsessambitioner, dock är det lite jobbigt att hon som tre och ett halvtåring inte kan gå ut och cykla på gården utan att ha kollat i spegeln att hon ser ok ut... att ytan är så viktig så tidigt. Hm, tål att tänkas på...

6 mars 2012

After weekend

Efter denna helg är vi något trötta, avslagna och ganska lyckliga över hur roligt det är med kalas! Att närma sig "the magic four-o" innebär baksmälla i minst två dagar men med tanke på partyts (med betoning på PARTY) karaktär var det väl värt smärtan :) Har sagt det förr och här igen, jag har världens bästa kollegor och vilken tur att jag har haft dom genom åren! I lördags var vi hembjudna till M med sambo och totalt nio glada individer intog lägenheten med buller och bång. En relativt ny bekantskap blev snabbt makens favvo och i taxin hem var det nästan med kärlek i rösten han deklarerade vilken toppen-kille han träffat :) God mat, överflöd av bubbel, vin och drinkar fick oss alla i fin form och det var längesen jag skrattat så mycket! Kan säga att pizzan på söndagkväll var makalös :)
Förutom helgens höjdpunkt så var nog en annan höjdpunkt grillpremiären i fredags på den nyinköpta grillen... Trodde aldrig, aldrig, aldrig att det skulle hända men nu står det en STOOOOR Weber på altanen. Makens stenhårda motstånd har genom åren sakta brutits ner genom beskådandet av hur andra hanterar denna grillform och fördelarna har sakta krupit sig på honom. Dock behöver han nog träna några gånger till, den perfektion han lyckats uppnå vid grillning på den gamla hederliga varianten utan lock kommer det nog ta ett tag innan han presterar på klotgrillen. Nu skall dock hel kyckling grillas så vi slipper Lützens dimma inne i huset en gång till. (ugn i vägg måste vara den mest puckade uppfinning, vart faan skall ånga och os ta vägen om man inte har fläkt i direkt anslutning???) Well, nu blir det andra bullar!

För att även ge en kort rapport från Fröken Leffler så var hon hemma torsdag och fredag, kom i torsdags morse upp och hostade, fräste, hulkade och spottade i  toaletten, till slut kräktes hon även lite så det var bara att avbryta krigsmålningen och krypa in i mojjonjocken. Även om jag tror att det bara var ett hårstrå på tvären i halsen så gick det ju inte att chansa på det. Vi hade dock två lovely dagar med bus, mys, kakbak och lekplatslek. Festkvällen fick därefter spenderas hemma hos mojmoj. Vid avlämning hade hon precis hunnit somna och var förkrossad i två minuter innan hon piggnade till, tittade på mig och undrade om jag inte skulle gå snart :) På söndagen blev hon sedan inbjuden på 3D-bio hos grannen. Iklädd rosettklänning och flätor i håret gick vi över för att titta på Smurf-film. Att ha glasögon på sig var nog inte vad hon tänkt sig, matchade inte riktigt hennes outfit så dom åkte mer av än på. Efter 45 minuter tyckte hon dessutom att hon fått nog så, hur filmen slutar - ingen aning!