23 sep. 2011

Snart semester!

Inte var det länge sedan jag hade semester och föräldraledigt men ändå... kan knappt vänta till att denna dag kommer till ett slut! Upp som en sol och ned som en pannkaka, tja va kan man väl annat göra än att skratta åt eländet. Ibland undrar jag hur det kunde bli så här, alla ambitioner, förväntningar och tron på sig själv och sin egen förmåga "pooff" så enkelt, så bara borta. Tänker ibland på hur en enda kommentar kan krossa förutsättningarna för en hel dag, är jag verkligen så lite värd? Är det jag tror och tycker bara att anse som oväsentligheter som kan behandlas med en klapp på huvudet? Jaja, efter regn kommer solsken brukar det heta och på söndag...då kommer solen rent bokstavligt tillbaka till mitt liv! Annars har jag min älskade solstråle hemma som kan få mig att skratta bara genom ett litet ord eller en liten grimas. Tack för att du finns hos mig!

20 sep. 2011

kompiskärlek!

Igår var Fröken Lefflers bästis på dagis sjuk!! En lång stund på förmiddagen hade hon gått för sig själv och varit lite dämpad. Igår kväll meddelade hon att hon oxå ville vara hemma idag eftersom kompisen faktiskt var det! Ojojoj, tror dagispersonalen får börja dela på dessa två små trollungar annars kommer dom snart att växa ihop.

19 sep. 2011

Spenattårta!!

Min kära lilla dotter älskar att berätta historier och igår morse fick hon en tredje till sin repertoar. Sedan innan kör hon "illa mig och killa mig" och "två tomater gick över en väg" och dessa blev kompletterade med: "- Har ni spenatpaj? - Nej (nästa dag) - Har ni spenatpaj? - Nej (nästa dag) - Har ni spenatpaj? - JAAA - Men fy va äckligt!" Sen skrattar hon så hon kiknar... om och om och om igen! :)
Annars har helgen inneburit tjejmys i fredags med pannkakor bara lilltroll och jag, fika hos moster i lördags och vernissage med pappas konstgrupp. Därefter körde vi hela vägen ner till landet och blev bjudna på en smaskens middag med 70-tals tema hos goda vännerna. Sonen och Fröken Leffler hade en fantastiskt rolig kväll, vet inte vem som härmar vem mest :) Sova var dock inte att tänka på så när klockan närmade sig 10 insåg vi att det nog var bättre att ta hem henne än att försöka varva ner, detta betydde att vi fick lämna ett väldigt gott vin som specialinhämtats för kvällen... skit oxå! Igår såg vi knappt röken av vår dotter, hon hängde med sin bästis gammelfarmor 87 år och behagade endast dyka upp när grillen tändes och korven var klar.

Nu är det nedräkning inför semester på söndag!! Gött ska det bli, hoppas på sol och riktigt varmt!

14 sep. 2011

Renovering och lite annat

I helgen inleddes på riktigt renoveringen av vårt blivande sovrum! Tapet valdes och beställdes i flygande fläng på Färgspecialisten ute hos oss. Dom hade verkligen det mesta, dock inte jättemycket på rulle så man lättare kan se. Nu orkade jag inte längre med min beslutsvånda utan så fort maken sa ok till ett förslag så körde vi på det! Nu blir det en smalrandig strukturtapet i ljust och beige där alla ränder är liiiiite svängda. Blir roligt när man sen tröttnar och skall måla över :) men men. Väl hemma satte jag igång med att riva tapet, eller tapeterna rättar sagt. Fem lager visade det sig vara plus ett lager med färg.. Usch, vilket slit! Tre dagar har jag hållit på. En stor bonus är att maken förhoppningsvis kom till insikt om hur tråkigt det är för Fröken Leffler och mig när han är iväg och grejar med något i flera timmar! Dag två kom han nämligen in tittade till mitt arbete och frågade när jag var klar för dom ville ju faktiskt umgås med mig oxå! Japp så är det, det är roligare att umgås med hela lilla familjen. Nu börjar jag dock se ljuset i tunneln. Anledningen till varför jag kämpar med alla lager är att det känns fräschare om alla gamla tapeter med andra människors liv och lukter försvinner. Det blir inte så bra utan ganska ojämnt pga av olika underlag mm så några liter spackel kommer det troligtvis gå åt. Min VD sa till mig igår på sin breda dialekt "lägg av o riva ner mer, bara bredspackla över hela skiten" Hmmm, finns viss risk att det blir så i slutändan...

I måndags var Fröken Leffler på årlig tandläkarkoll med sin far. Det visade sig att hon har en mineraliseringsstörning på sina kindtänder. Usch, något är konstigt på mitt perfekta barn!!! :) Hon skall tillbaka och få det penslat med beläggning för att skydda tills dess hon tappar dom. Tack och lov är det ingen fara när det handlar om mjölktänder och hon har inga besvär som vi har märkt av. Hon gapade så himla fint i pappas knä och fick i slutet välja ett litet gummidjur i en stor låda. Förra året valde hon en groda och den har hon talat mycket om och eftersom den är borta så hade hon vissa förhoppningar om att hitta en ny alternativt en bläckfisk som oxå kunde funka :) nu kom hon istället hem med en gul kräfta!

Igår var det återigen dags för oss att ta med oss lilla A hem. Hon frågar varje eftermiddag jag kommer och hämtar "får jag följa med er hem" och igår kunde jag äntligen säga jajemän! Två små lyckliga flickor höll mig i handen hela vägen till bussen, satt som små ljus på varsitt säte och kom ordentligt av på rätt ställe. Väl hemma blev fröken Leffler först förkrossad när lilla A, istället för att lyssna och dansa till hennes nya skiva, ville gå upp på rummet och leka. Sedan piggnade hon till och det blev fullt drag hemma. Åt gjorde dom båda två ordentligt och så mysigt det var att se dom sitta där och fnissa tillsammans bredvid varandra på varsin stor-stol. Efter maten vräktes alla kuddar ur sofforna ner på golvet och det tränades svanhopp från soffkanten. As mamma undrade vid hämtning om vi överhuvudtaget har några regler hemma... och det kan man faktiskt undra när man såg hemmets tillstånd, men kul hade dom! Lilltrollet somnade sedan innan jag hunnit läsa ut Tant Grön, Tant Brun och Tant Gredelin-boken.

9 sep. 2011

TENNIS!!

Igår var det dags, efter två års väntan stod vi där M och jag, nervösa, lite lätt handsvett (iaf jag) och med stora förhoppningar på Wimbeldon nästa! 21.00 prick kom han in, vår nästa stora hjälte, han visade sig vara en söt, lite fnissig kille med vissa kommunikationssvårigheter :) Efter sträng uppvärmning meddelade han oss att om man inte har rört sig på två veckor så är det som att man inte rört sig alls... hur är det då för oss som inte rört på oss ordentligt på flera år??? Sedan fick vi äntligen en sträng kurs i hur man håller raket och därefter fick vi börja studsa bollar. Bollkontroll var tema för dagen och mjuka korta slag med eller utan studs stod på schemat. Tänk att det ska vara så svårt! Summa summarum åkte M och jag hem med de bredaste leenden och med stark längtan till nästa torsdag.

8 sep. 2011

Landet Brunsås

I förrgår startade en ny säsong av landet Brunsås, detta härligt, äckliga program som får mig att fundera på varför 1. jag tittar, 2. jag äter som jag gör, 3. jag äter över huvud taget, 4. förundras över hur lättlurade vi är osv osv... Det startade för ett par år sedan att maken fick Hemliga kocken i present och efter att ha läst den så hamnade bland annat en bakmaskin på bänken hemma och 1 1/2 år senare används den fortfarande (puh). Den är fantastisk, brödet blir gott och magen överlycklig! Sedan kom nu programmet med Schyffert &Co och det vände sig i magen av allt snabbproducerat, framfuskat, sockrat och behandlat. Nu sist handlade det om kött och den oerhörda mängd som skall bearbetas av våra stackars tarmar. Nu finns det ju inte en suck i himlen att jag skulle kunna bli vegetarian, vad skulle jag då äta till frukost?? Men att införa iaf en köttfri dag borde inte vara en omöjlighet! Såg även behandligen av kycklingar efter deras 35!! dagar i livet och nu undrar jag hur man kan få tag på kycklingar som levt ett drägligt liv och som inte bedövas upp-och-ner med elchocker innan halsen skärs av... Kom dessutom på att vi måste beställa vår julskinka hos Gris-Olle i Asige innan det är för sent!!

Undrar vad det skall bli på middagsbordet idag... något lätt kanske med tanke på att idag kl.21 PRICK inleds min tenniskarriär! ojojoj, låg i soffan igår och när klockan närmade sig Aktuellt så klippte mina ögon rejält... jaja, får väl ta till den gamla kompisen Adrenalinet antar jag :)

Förresten, min dotter skrek som en stucken gris på väg till dagis igår, hennes skor (mjuka gummiskor) var HÅRDA och GJORDE ONT!!! När jag sen kom hem igen meddelade mormor att dom var så mjuka och gjorde inte alls ont längre... suck! DRAMAQUEEN :)

6 sep. 2011

Bröllop och lite annat!

I helgen var det dags för sensommarens stora begivenhet - radhusområdets 50-årskalas! Femkamp och helgrillad gris stod på programmet och 90 pax anmälda... MEN ICKE, till makens besvikelse! Vi hade nämnligen ett bröllop att se fram emot istället! Finaste kollegan, och tillika "wing-(wo)man" i utsattheten gentemot den människa jag önskar mest ont i hela världen, skulle äntligen få sin prins!Vacker som en dag var hon, känner ingen som ser så fantastiskt petit ut men ändå uppbär både pondus och kraft. Vigsel, mingel, middag, tal, tal, tal alla ingredienser fanns där och maken började mjukna efter tionde snitten och tredje glaset bubbel :). Maten var fantastisk och vårt eget framträdande en strålande succé förstås! Dansade tappert på höga klackar ett par timmar men när flickan i aprikost fodral steg ner från sina JÄTTEhöga klackar tänkte jag att nu kan även jag våga mig på detta och guuuud va skönt med mjuka loafers att skutta på istället! 03.30 nannade vi till slut kudde, kan inte komma ihåg när jag var i säng så sent senast...

Fröken Leffler var under den här dagen och natten i tryggt förvar tillsammans med farmor och farfar. På programmet stod Liseberg och där åktes båt och elefant och tittades på teater (såklart två gånger). På slutet vann hon en gigantisk isbjörn som fick åka vagnen hela vägen hem. Dock är det väl egentligen ganska olämpligt att ta med henne till Liseberg på kaninernas stora dag... hon tar stora omvägar runt dom och vinkar på sin höjd på betryggande avstånd :)

Igår var det dags för vaccinering mot vattenkoppor, Fröken Leffler var jätteduktig, grät som en stucken gris en liten stund men sen torkade hon tårarna och var igång igen. Fick äpple, tufft plåster och fästingtatuering så man kan verkligen kalla detta för en win-win! Väl hemma tog hon god hand om elektriker-kompisen bedårande lilla dotter E, året yngre än vår trollunge. Hon var bara lite bekymrad och sa flera gånger "E pratar inte med mig" inte helt enkelt att förklara för vår bubbeltjej att alla barn inte pratar lika mycket och att E inte är lika gammal och inte kan lika många ord..

2 sep. 2011

Dagis och play-date

"Tänk om alla barn var så här lätta att skola in, hon är ju som att hon alltid varit en i gruppen" Snacka om att man som mamma kan spricka av stolthet över sitt underbara lilla barv! Om det fanns minsta tveksamhet innan till Fröken Lefflers kärlek till dagislivet så är den nu ett minne blott, min unge längtar nästan dit innan hon hunnit gå hem :) Bra att argumentet "men om du skall komma hit och leka måste du ju gå hem först" finns, det gör hämtningen lite enklare.

I början av veckan hade Fröken Leffler för första gången en kompis hem efter dagis. En något svettig moder baxade på två treåringar på bussen för att åka två hållplatser och sedan baxa av samma ungar utan att någon snubblade på sina egna ben, andras ben eller ramlade vid för kraftig gasgivning av en något hetsig busschaufför. PUH, det gick bra! Flickorna hade roligt och jag kunde laga mat i lugn och ro, endast avbruten av oändligt antal frågor, samt olyckor från de nedre regionerna... maten blev iaf nästan klar i tid!