30 juni 2011

Utbrott

Ibland förstår jag verkligen ingenting! Hur kan världens finaste, bästaste lilla unge på två röda förvandlas till ett ohanterligt monster? Igår på väg från dagis, stolt i sina nya fina vita, gympaskorsballerinor så ville hon helt plötsligt ha äpple. Jag svarade att vi skulle vänta till bussen, eftersom man inte kan gå och äta äpple samtidigt ifall man snubblar och sätter i halsen. Då helt plötsligt ville hon inte gå utan satt sig och började skrika på räcket utanför dagis. Jag försökte lirka och locka och övertala och till slut började jag gå själv. Då blev hon skogstokig och sprang efter vrålandes i högan sky, försökte dra mig i handen och få mig att stanna. Så höll vi sedan på hela vägen till busshållplatsen. Spelade ingen roll vad jag gjorde eller sa hon var bortom all kontakt. Försökte lyfta henne och hålla om henne men hon är stor och tung och slingrig och hal som en ål och har dessutom starka, sparkande ben. Eftersom jag inte kunde ta ombord henne på bussen förrän hon lugnat sig fick vi bara titta på medan bussar körde förbi. Efter en halvtimme började utbrottet till slut avta och vi kunde äntligen ta oss hem. Hur gör man?? Varför blir det så?? Vad gör jag för fel?? Usch, va svårt det är! Fröken Leffler och jag skulle egentligen haft tjejkväll med pannkakor men makens aktivitet ställdes in så i den sena timmen ändrade vi menyn till revben och Fröken Leffler måste varit hungrig för hon åt mer än både maken och mig! Vi fick även inhandlat en vattenmelon som hon idag skall bjuda kompisarna på dagis på. Maken meddelade att ungen hade strålat på väg till dagis, kånkandes på tre kilo vattenmelon :)
Dessutom lycklig över att farmor och farfar kommer och hämtar i eftermiddag!

28 juni 2011

Körsbärssaft

Igår var det en stolt liten tjej som sprang till dagis och delade ut saft till fröknarna. Saften var inhandlad på Särdals kvarn och var i smaken körsbär. Klart att det är helt rätt när man tillhör hajarna på Körsbärsdalen! Dock är det ett par låånga veckor kvar innan Fröken Leffler går sin sista dag efter att två år har gått sen hon kröp in där första gången.
Igår fick hon lära sig att det är dumt att ligga och bita på en ballong, det är så lätt att den pangar i ansiktet då...
Väl hemma snickrades det på garderoben i Fröken Lefflers blivande rum, innerväggarna blev till slut färdiga och har fått sin första omgång spackel. Imorgon är det min tur att ta över och greppa penseln. Vår nya innervägg är även den klar och fick igår kväll sitt sista lager färg så nu kan elektriker och rörmokare komma!

27 juni 2011

dialektala framsteg :)

Så då var årets midsommarfirande avklarat! Lite regn, lite sol, snaps, köttbullar, lax och jordgubbar, ungefär så såg väl dagen ut. Fröken Leffler hade i två veckor tjatat om att få rida ponny vid dansbanan i samband med midsommarfirandet, när vi väl kom fram tog hon mig i handen och sa "jag vill rida ponny imorgon istället", gullunge! Ugglarps dansbana var fylld med över 600 personer som köpte lotter, drack kaffe, glass och dansade runt midsommarstången. Fröken Leffler och jag dansade med till alla sånger, jag sjöng och stod i medan lillfröken följde med och tittade sig runt med stora ögon. Lite avvaktande när främmande damer tog henne i handen men det gick bra. Frågade henne vid flera tillfällen om hon hade roligt, för så såg det då inte ut men hon bara nickade som i trans :) Dagens kändisspotting: Cardigans Nina Persson var på plats med man och barn! Tydligen bor föräldrarna hennes i byn. Maken meddelade att 29 lottringar hade gått åt (på varje är det väl minst 200 lotter) Farmor XL köpte en hel hög och kom hem med en räksallad... hahahahahaha!!
Resten av helgen förflöt i en frenesi av lek med olika barn och med den för tidiga treårspresenten, en lekstuga! På söndagen kom äntligen det finfina vädret och minipoolen åkte fram.
Helgen avslutades sedan med att Fröken Leffler avslöjade vissa dialektala framsteg hon gjort. Ordet hon tränat länge på var "smörgås" Hennes farmor undrade var hon lärt sig skånska någonstans och då tittade vi alla på henne och gapskrattade... det var ju klockren lahomlsdialekt i ordet... farmor själv var boven i denna utveckling. Fröken Leffler själv insåg det roliga i hennes framställning av detta avancerad ord och "smöööögaås" blev kvällens it-ord, tätt följt av fortsatt träning på "koav", "tooata", "spoatsjotta" och andra roliga saker dom säger i trakterna kring Halmstad!
En annan klok iaktagelse under helgen: "där kommer en cykel med en gubbe på"

22 juni 2011

Tennis!

Nu tusan ska det äntligen bli fart på bollarna! Efter två års väntan har jag och kompisen fått plats på tenniskurs så varje torsdag kväll skall kjolen träs på och dojorna snöras. Det värsta är att jag nu måste ge mig ut och röra på mig så att jag orkar jaga boll när det väl är dags, inte helt charmigt om jag är fröken blåsbälg efter bara fem minuters uppvärmning... Är dessutom lite fundersam hur det kommer gå, har ju inte världens bästa bollsinne kombinerat med brytningsfel... man kan säga att jag fått bollar i fejan förr...
Sen är det bara drygt 24 timmars väntan tills vi får något sorts besked på jobbet, magont och kallsvett bara ett dygn till!

21 juni 2011

Allt på en gång!

Bygghelg med fröken Leffler hos mormor. Jag slipade, vävade och målade vår nya innervägg. Maken började riva garderob i det som skall bli vår dotters rum, vilket betyder att vi själva numer bor i TV-rummet. Vi som ej haft så innan upptäcker en ny dimension till TV-tittandet när det utförs vågrätt, inte helt tokigt faktiskt! Dock var starten på bygghelgen inte helt oproblematisk, jag blir mer och mer övertygad om att maken inte egentligen är så förtjust i att bygga utan mer i att gå omkring i jobbarbyxor, ha en massa verktyg och städa garaget! (o såga motorsåg oxå förstås) Hans ideal måste vara att iförd jobbarbyxor, med öl i handen tända grillen utanför sitt nystädade garage... Efter en ganska lång diskussion om tidsplaner, hur, när, varför osv erbjöd jag maken att göra ett nytt förslag på tidsplan för bygget. Mitt förslag var framtaget dels pga mitt behov av att komma igång och göra övervåningen till vår, säga bye bye till hortensiabårder och gula tapeter och dels pga avsaknaden av initiativkraft... suck, suck, suck! Efter en lååång stunds handlingsförlamning så började det dock hända grejor och med en lättnandens suck inser jag att det nog är en snickarsjäl jag gift mig med! Nu är garderoben borta, golv på plats och reglar börjar hamna rätt bland alla rör, avloppsledningar, elkablar osv som det visade sig gick just genom den väggen...
Mer då, jo en eftermiddag hos mor med sambo med heeeeela gänget... många blir det... gnäll i kvadrat som eskalerade till storutbrott från många håll, fröken Leffler var tokig i bilen hem och vi var dummast i hela världen. Herregud, hur gör man???
Igår sen, kom det 77 kg hängmörat oxkött hem! Hela kvällen stod maken och grannen och skar, vägde, plastade in, malde osv, osv... Fröken Leffler och undertecknad servade med pizza och fröken Leffler fick avslutningsvis även hjälpa till att mala köttfärs. Sist vi använde maskinen var i julas när vi gjorde korv så hon undrade lite när vi skulle äta korven...
Den här veckan är det annars besked från jobbet vad gäller karlfaan och hans avdelning som vi väntar på. Igår hade han (ca ett par månader försent) fått fram korrekt lön till min kollega och kopian på dokumentet som skulle in till ekonomi "glömde" han i kopiatorn... Jag hoppas verkligen att han blir omplacerad till något som han upplever under sin egen uppumpade desillusionerade värdighet!
Slutligen är det bara en midsommarknut som skall lösas oxå men annars inte så mycket!
Jag behöver semester!

17 juni 2011

Det kommer tidigt

Gårdagkvällen var helt fantastisk, solen sken och det var varmt och vindstilla. Grillning på terrassen på baksidan (min man säger dock framsidan :), hambujaje stod på menyn! Efter en mindre beef med sin far uttrycker fröken Leffler sin frustration: "du e dum, du baja tjatar å tjatar" hahahahaha, jag fick gömma mig bakom glaset för det gick knappt att hålla sig!! Underbart, hon är inte ens tre, vad ska det bli av detta!
Förresten så lyckades jag väl i Börshultkampen, totalt slutade jag två (av sju) men pga de två soporna till lagmedlemmar så förlorade vi totalkampen... Min bästa gren var teknikbana med terrängmotorcykel :) fast jag var ganska bra även på luftgevär och lyfta stockar med griplastare :) shit, mycket testosteron i kroppen där, nästan muscha på gång...
Snart är det helg och då skall fröken Leffler bo hos mormor och vi ska börja riva garderober i hennes blivande rum och förhoppningsvis hålla tidplanen med att vara klara med det innan semestern. Har lite ågren inför golven, maken vill att vi skall lägga in nytt överallt och jag förstår poängen MEN, golven är original och en del av husets själ och jag skulle vilja behålla dom i iaf något eller några av rummen som en dokumentation av vad som varit... hm, vi får ta en diskussion snart!

15 juni 2011

Dags igen...

...för lite upprörda känslor! Uppenbart är att lunch med vissa kollegor på tisdagar är en BAD IDEA för min psykiska hälsas skull. Man borde inte fortsätta förvånas över en viss chefs sjuka beteende gentemot sina medarbetare men det när det tar sig nya bottennivåer går det inte att inte beröras och tappa hakan. Vad var det då som fick mig att trilla av igår, jo, på de enda möten där alla på avdelningen är välkomna, inklusive de två som egentligen är persona non grata, sitter karlfaan och inför hela gruppen pekar och namnger endast sina favoriter och berömmer dom att tillsammans med honom vara ett fantastiskt team. INFÖR DE TVÅ SOM ÄR UTFRYSTA!!! Hur i hela h-e är man då funtad??? Varför ska man gno in känslan av att vara utanför ytterligare hos dessa? Va är det för ledarskap? Som jag och en kollega spånade häromveckan var vår dröm att han blev avskedad under mycket förödmjukande former :)
Så, nu känns livet lite lättare igen! Fast kom på att jag idag inte får åka och hämta mitt lilltroll utan istället skall ut i skogen och skjuta luftgevär, lasta stockar med minigrip och andra supermanliga prylar! Maken får ytterligare en ensam kväll med världens bästa lilla tjej! Imorse hittade jag henne sittandes på toaletten, färdigkissad och väntandes på att någon skulle hjälpa henne med papper, nattblöjan återigen alldeles torr och oanvänd, inte långt borta nu!

14 juni 2011

Bildtest!



Måste ju testa det här med att lägga ut bilder. Här är en ganska gammal bild med Fröken leffler iförd turkiska magdansöskläder!

Eliza Dolittle's största fan!

Det är nog min dotter det! I bilen ropar hon efter Eliza Dolittle och jublar när den kommer på radio och hemma kom hon på att hon ju kunde lyssna OCH titta på min telefon, det var lycka. Sen sjunger hon hela "Pack up" fast med helt egna ord hahahaha. Hon blandar lite med Gummibjörn oxå... och babblarna funkar fortfarande om man sjunger med riktigt högt. På landet i helgen växlades det mellan Eliza och Trimmel Tramm så visst, hon har en rejäl bredd i sin musikrepertoar :)

9 juni 2011

Kullerbytta!

Glömde igår skriva att fröken Leffler i förrgår, alltså 7 juni gjorde sin första kullerbytta på alldeles egen hand! I lördags på dagiskompisen I's födelsedagskalas fick vi en lektion av en mor, tillika fd gymnastikledare, hur man lär barnen göra en kullerbytta. Fröken Leffler tittade väldigt avvaktande och misstänksamt på när kompisarna T och W blev hjälpta över ända men ville inte försöka själv. I förrgår ute på studsmattan gick det dock bättre, då vågade hon sig på ett försök och sen ropade undertecknad "händerna framför fötterna", "titta på magen" gång på gång på gång :) Igår var hon alldeles själv på studsmattan och slog kullerbytta efter kullerbytta, alldeles utan mina glada tillrop!
Sen sov hon i sin säng hela natten så we are back!

8 juni 2011

Svårt med sömnen

Vilken natt! Jisses va glad man är att man har en dotter som brukar sova, jag undrar hur man annars skulle orka?? Lite hostig och lite gnyig under kvällen, det brukar dock gå över när hon går in i djupsömnen men icke i natt. Vid halv tolv var hon jätteledsen och ville ligga bredvid sin pappa, orkade inte bråka utan hon fick som hon ville och jag la mig i hennes säng. Hörde hur det tjafsades där inne till och från och efter kanske 45 minuter hör jag maken vråla diverse svordomar och sen kommer han kånkandes på en lika vrålande dotter som han slänger ner i tillbaka i sin säng. Tydligen hade hon vägrat sova utan ville bara leka. Väl i säng med mig bredvid började hon komma till ro men helt plötsligt hör jag hur hon börjar öppna sin blöja.... Då var hon kissnödig och ville gå och kissa men jag vägrade gå upp och hon vägrade kissa i blöjan. Sen skulle hon leka, skrek att hon ville ligga hos pappa osv osv... vid halv två tittade jag på klockan sista gången och då hade hon börjat tackla av och till slut somnade hon. Vid tre kunde jag tassa över till min säng för att få iaf ett par timmars sömn innan klockan ringde kvart i sex! Fröken Leffler var INTE rolig att väcka i morse och maken var trött och lagom sur han oxå. Det är märkligt, han har jordens temprament, anger management hade varit av godo för honom (och för mig och min sinnesfrid), han är oxå extremt kortsint (oj va olika vi är) MEN det gäller inte vår dotter av någon anledning. Henne kan han vara sur på jättelänge efter att hon har haft utbrott eller levt om som hon tex gjorde i natt. VARFÖR undrar jag?? Ja, ja idag är vi alla trötta och vi får se hur vi klarar kvällen tillsammans...

7 juni 2011

Vart tog inlägget vägen??

Skrev ett lååååångt inlägg om hela helgens aktiviteter alldeles för en stund sedan men det verkar inte ens ha blivit en tummetott! Konstigt! Jaha, ska jag skriva om allt nu då, ellej? Ellej är dotterns it-ord från helgen, alla meningar avslutades med ellej :)
Ojojoj, nej orkar inte det just nu, kan bara konstatera att det var en makalös helg, vädret var fantastiskt, fröken Leffler ljuvlig och maken inte så tokig han heller! En mängd roliga kommentarer från dottern som jag naturligtvis inte kommer ihåg! Men en har minnet ännu inte raderat och det var hemma hos pappa när vi varit på toaletten och jag lyfte upp fröken på toalettstolen för att tvätta händerna, efteråt sa hon: "Va bja att toaletten stod där nu då"
Sedan har hon ropat efter Eliza Dolittle hela helgen, gick ut och frågade sin far: "kan vi fixa spotify" (litet tips från hennes ömma moder ) hahahaha, ska nog fixa det snart!
Nej nu cykel!