27 maj 2011

Lekkompis!

Igår fick vi vara med om ytterligare nya upplevelser... Först blev vi tillrättavisade på dagis för att vi släppt iväg fröken Leffler utan blöja för tidigt och dom hade minsann inte tid att fråga alla barn om dom var kissnödiga och olyckor tog för lång tiiiid. Avvänjning skall göras hemma och INTE på dagis.. Nähe så nu skall man försöka sätta blöja igen på denna världens stoltaste lilla tjej?? En annan fröken tyckte att det väl inte var så farligt, det hade ju bara skett en olycka på hela dagen. Suck, idag går hon till dagis utan blöja men med uppmaning att dom gärna får sätta på henne den om det blir jobbigt för dom. Igår var det dessutom utvecklingssamtal på dagis och vår lilla tjej är alltid glad och livlig, super på att sjunga och kunna texter, pratar, pratar och pratar! Är snäll mot andra och säger gärna till dom att dom måste fråga snällt osv. En stor portion humor och även en viss förståelse för ironi (hon har ju att brås på :)
I förrgår berättade hon förresten sitt första skämt! "illa mig och killa mig bodde i ett hus, illa mig gick ut i trädgården, vem var då kvar?" KILLA MIG!!!
När lillfröken och jag väl kom hem så var det precis samtidigt som hennes kompis T så hon kom aldrig ens in i huset. Dom hade sina cyklar, T som är lite äldre en balanscykel och fröken sin trehjuling. När dom skulle vidare så la T ner sin cykel i gräset eftersom det inte var stöd på och när fröken såg det välte hon genast omkull sin trehjuling! Skulle ju vara samma!
Sen var dom och lekte länge hemma hos T och helt plötsligt kom dom hem till oss och fröken la huvudet på sne och frågade "mamma får ja äta hos T" HJÄLP, stor tjej som skall äta borta!!! Jag blev helt ställd men mamma T skrattade och konstaterade att jag nog hade förlorat slaget för tjejerna hade redan bestämt sig! Så hon åt borta hos kompis för första gången, hade även passat på att kissa där och sen hade dom iförda varsin hatt och ryggsäck med varsin trehjuling cyklat till Australien, Indien, Kenya och Grekland!
När vi till slut fick hem henne och i säng med henne somnade hon på fem minuter! Älskade lilla gosseunge!

24 maj 2011

bloggstrul!

Av någon anledning har jag inte kommit åt och kunnat skriva in något på bloggen på jättelänge! Nu ska jag försöka komma ihåg... Jag börjar med det viktigaste och det är att idag den 24 maj 2011 byttes det ingen blöja på fröken Leffler i morse! Istället togs nattblöjan av och hon fick välja ut ett par trosor till dagis och valet föll på ett par gröna med vita prickar och bild på en Strawberry Shortcake flicka! Mormor hämtar så vi får hålla tummarna att samma blå byxor är på då... :) Hon har sedan innan gått utan blöja lite till och från och 2:an har i flera veckor uträttats på potta. I helgen hos farmor hade det varit blöjfritt, bla hade hon i lördags morse (ca 6) väckt maken med ett försiktigt "pappa jag har bajsat" och där stod hon med bar underkropp. Alldeles själv hade hon traskat upp, klätt av sig och satt sig på pottan! Igår när jag hämtade på dagis hade dom inte velat ta av blöjan eftersom hon inte hade trosor och jag hade sedan innan lovat trosor så fort hon var torr på dagtid... litet dilemma kanske. Det var bara att ge sig ut på stan på trosjakt och fröken fick själv välja två tre-pack trosor från HM, helt överlycklig (fick även en rödvit prickig solhatt att matcha stövlarna med :) I morse var hon något svårväckt men när jag viskade i örat om hon ville komma upp och välja trosor till dagis vaknade hon på två röda. Maken berättade senare att hon aldrig skuttat iväg till dagis så snabbt någonsin!! Så stolt hon är och så stolt jag är! Älskade, finaste unge!
Annars så har bara den lilla detaljen inträffat att snickarna som bytte våra efterlängtade fönster även upptäckte att ena ytterväggen var rutten... JIIPPII! Skit, jäklans skit! Jaha, besiktning x 2 och rapport till mäklaren för att hävda dolt fel men det lär väl inte gå så nu har man köpt sig ett hus för nästan fem miljoner som är RUTTET!!! Hoppas bara dom inte hittar mer... Nu är allt rivet och uppbyggt igen så nu spricker väl hela vår inredningsplanering när en yttervägg måste prioriteras för målning. Måste kalla till byggråd med maken inom kort!
En annan grej jag måste skriva om, som jag upptäckt för inte så länge sen är att hur man skrattar tillsammans har förändrats. Tidigare skrattade man ofta åt alla tokroliga saker som lillfröken gjorde eller sa men nu är det mer att man skrattar tillsammans. Jag har mer och mer roligt tillsammans med min dotter, tur att man har fått ett barn med humor!!! :) Kom på mig själv häromdagen på spårvagnen hem att när vi satt och skojade att jag skrattade högt åt det hon sa, inte som innan på sättet hon sa det eller att hon såg söt ut när hon sa det utan faktiskt av innehållet.. borde ju såklart kommit ihåg vad det var men icke!
Igår fick fröken Leffler sin första inbjudan till födelsedagskalas från en dagiskompis! Väcker ju tankar på hur vi skall göra med vår dotter som fyller mitt på sommaren...

12 maj 2011

Ren och skär vuxenmobbing på mitt jobb!!

Nu är jag arg, har jag varit många gånger på ungefär samma problematik, men av någon anledning så blossade det nu upp lite extra! Min fd ashole till chef fryser ut två av sina medarbetare å det grövsta och övriga kollegor rantar efter och bär fram honom utan att säga ett jäkla knyst. Möten arrangeras bakom stängda dörrar där alla kallas utom de två, luncher, fika och annat trevligt i den mindre gruppen där de två inte blir tillfrågade. Två kollegor hade dessutom mage att i en konversation konstatera att "alla" på avdelningen var lediga utom de två, trots att de utfrysta två satt i rummen bredvid och hörde!!! Vet inte vilket som är värst, chefens beteende eller de kollegor som för bara ett par år sedan var vänner... Jag är färgad jag vet men har största delen av företaget med mig när jag menar att han är inkompetent och att utkomsten från avdelningen är under all kritik. Nu har till och med vår nya VD tagit in en konsult som skall styra upp arbetet på avdelningen och se över organisationen men varför kan han inte gå in och säga till på skarpen att mobbingen måste upphöra med omedelbar verkan? Vad kan jag göra? Jag vill ju inte svika min kära kollegas förtroende och gå över hennes huvud och fråga om det får gå till så här eller är det kanske det jag borde göra? Åh, va jag skulle vilja öppna den där bildörren när ashole kommer på cykel ner för brant backe, drömmer sköna drömmar om det!
Dessutom, vad gäller det arbete som nu pågår med konsulten så är alla på företaget som arbetar med frågorna inkallade till workshops och kompetenskartläggningar utom jag. Jag har inte formellt samma titel men mina arbetsuppgifter är de facto samma. Tog upp det med min chef igår och hon var fullkomligt oförstående och menade att min tjänst kunde fyllas med precis vad som helst och att jag inte hade där att göra. Jag vill bara inte komma i kläm eller hamna i en situation där jag och det jag kan och har i bagaget glöms bort och att all de saker som jag tycker är roligast med mitt arbete tas ifrån mig... så detta är jag oxå lite arg över.. det är heller ingen av alla dessa människor som har frågat varför inte jag är med så antingen har jag inte gjort ett bra arbete innan eller oxå är jag en icke-person. Usch, det här var då ingen bra dag... hoppas min älskade dotter är solstrålen idag när jag hämtar henne. Hemma lär det dessutom vara kaos för där pågår fönsterbyte.

9 maj 2011

Potträning

Helgen har varit helt makalös! Strålande sol och sommarvärme i början av maj, det gör gott för våra vinterbleka och nedkylda kroppar. Lillfrökan var lycklig över att åter få komma till landet och cykla på sin rosa cykel med sin fina cykelhjälm till. Krukor har planterats, gräs har klippts, häcken har bundits upp och jag har fullständigt gått loss på maskrosor och groblad så nu är gräsmattan alldeles hålig och jag ser dessa blad överallt! Trodde jag skulle drömma om groblad men tack och lov det slapp jag!! Fröken Leffler går allt oftare på pottan, nummer 2 gör hon nästan bara på pottan och kissar ibland. På lördag em hämtade farmor och farfar upp henne och hemma hos dom har hon gått utan blöja nästan hela tiden. Ibland händer det en olycka och ibland hinner hon. Jag har lovat henne att så fort hon är torr på dagtid så ska hon och jag åka bussen in till stan och köpa trosor till henne! Flera av flickorna på dagis har redan trosor och hon längtar så...
När vi igår kom hem från landet hade det varit städdag på området och Esmeralda III var äntligen på plats med seglet hissat. Fröken Leffler hann med en liten lekstund i båten tillsammans med TL.
Imorgon fortsätter arbetet med att tussa ihop lilla A med lillfröken, då är det studs med grill som bjuds på Sjögången!

5 maj 2011

Älskade förortsgård!

Att trivas eller inte trivas, det är frågan! Dock är det betydligt ädlare att hänga på en bänk på gården mitt i huscirkeln än att bittert fastna i lägenhet och valla runt dotter på lekplats. Huset och känslan för det får ta sin tid, tills att fönster är på plats och vi får börja måla, tapetsera och pynta, dock är det gården som idag är den stora behållningen. Underbara eftermiddagar i solen när en lycklig dotter lär känna gården och de övriga barnen där, cyklar trehjuling, studsar på studsmattan, åker rutschkana och tittar längtansfullt på den blivande lekbåten Esmeralda III som än så länge ligger upp och ner i väntan på sista finish och placering i sin grusade grop. Hittills trevliga människor att byta några ord med. Tom maken nöjd när det i fredags erbjöds en öl efter hemkomst och grabbgänget hängde och turades om att slänga öga på lekande barn. Dessutom, outtömliga tillfällen att nyttja grillen! Snart kommer vi vara desperata på nya saker att slänga på gallret. Förorten har än så länge (tack gode gud) levererat över förväntan, varje nedlagd krona har sin vikt i guld när dottern glatt studsar runt på studsmattan. Hon själv kan dock vilken dag som helst ryka på Blocket för ojojojojojoj va det utmanas! Det nya är att vägra gå och lägga sig, vägra sova, vägra pyjamas och göra allt "på mitt vis och inte mammas vis". Suckar tungt och försöker lungt ta fighten. Igår ledsnade jag till slut och bar in henne och slängde ner henne i sängen, det resulterade i att hon ställde sig upp och vrålade till mig: "sluta slänga mig i sängen, dumma mamma" Antar att jag ska vara dumma mamma i ungefär 15 år till. Förresten, idag blir det inte grill, det blir tacos!