16 sep. 2010

Liseberg, Linus och lite annat

Helgen som var tillbringade maken på landet tillsammans med några grabbar och ett gäng golfklubbor. Fröken Leffler och hennes ömma moder startade således helgen med fredagsmys, först lite after work (dagis) och sen revben och baguette. På lördagen hade vi träff med min kompis M och hennes sötaste lilla dotter E. Dessa två små tjejer är toppen tillsammans! Dom springer och busar och styr och ställer med varandra. Fröken Leffler är två år yngre men ibland undrar man vem som styr mest när lillpolisen säger till E vad man får och inte får göra :)
Liseberg var målet för dagen och väl inne var det livat men helst utan karuseller om min lilltjej fick bestämma. Vi övertalade henne dock att pröva den snällaste karusellen och farfars bilar och det gick bra. Krama kaninerna var det dock inte tal om... vinka på lååååångt avstånd var det som gällde. M och E fick därför åka lite själva medan vi stod bredvid och vinkade, hahaha, nästa år kanske vi är lite modigare! Dagen avslutades med mammma-vatten till oss över 30 och glass m jordgubbar till de små. På vägen hem slocknade Fröken Leffler totalt och kvällen blev lugn och skön framför Bolibomba med köttbullar och potatismos i magen.

På söndagen var det stora familjedagen. Först ut till mamma en stund och sen åkte vi vidare upp till min syster som bor tillfälligt hos goda vänner till familjen i Slätthult. Där hälsade vi på hästarna och fikade medan den stora bröthunden Linus sprang omkring och viftade på svansen. Linus har för tillfället inget hem och tas därför omhand av syster innan man hittar en lösning för honom. Sista stoppet för dagen var hem till pappa på tidig födelsedagsmiddag. Fröken Leffler hade magen full av kanelbulle från innan så hon hade bara lite plats kvar för glas och paj med vaniljsås :) Sen var det hem och träffa maken igen och förbereda sig inför jobbveckan.

På måndagen var det den stora dagen då vår nya VD skulle komma med någon form av programförklaring. Hm, så här i efterhand så undrar jag om det inte mer var en form av pepp-talk för att försöka samla styrkorna inför något vi inte har en aning om vad det är... Alla är nog förvissade om att något kommer hända, dels för att de flesta inser att det behövs och dels för att det alltid händer något med ny ledning. Dock får vi fortsätta leva i ovisshet ett bra tag till... Undrar vad som är mest stressande att inte ha en aning om någonting, eller att veta att något kommer att hända? Jaja, vi fick iaf veta att vi skall troligtvis byta lokal någon gång längre fram i framtiden och det är ju inte en dag försent!

Ikväll är det tjejkväll! M och C och jag ska ha träff på favvohaket Farellis med vin och pizza och alldeles jättmycket girltalk!! Åh, vad det ska bli härligt!

7 sep. 2010

Trött..

Helt slut efter utbildning och "psychoretreat" som kompisen kallade det! Tänk vad lite grävande i ens egen uppväxt kan resultera i, att man plötsligt faktiskt fattar varför man är på visst sätt just nu... Fy fasen, nu vill jag bara jobba i butik, eller något annat okomplicerat... Fast som kollegan sa: taskiga arbetstider i butik. Den fortsatta helgen blev en djupdykning i vänskapens komplicerade tunnlar. Inte konstigt egentligen att man faktiskt växer åt olika håll och att man upplever att människan man kände utan och innan nu helt plötsligt är en annan, dock oändligt sorgligt och lite skrämmande. Vem är du som gör dessa otäcka saker mot den du säger dig älska? Som hävdar att du inte lämnar för den andra, men som har gjort just detta och som i tanke gått vidare och bildat ny familj utan att slutföra det som varit ditt liv under så många år? Att tycka det är ok att först krossa den människa man lovat att älska i nöd och lust och sen pga ekonomiska styrka hävda sin rätt till den gemensamma bostaden? Usch, jag blir alldeles knäpp av detta och oändligt glad över det jag har, min älskade make och min ljuvliga dotter!
Just nu är jag in i själen trött, av ovan men även av att ha sovit dåligt i lite för många nätter.

För att istället skriva lite roligare saker så leker livet för Fröken Leffler, älskade unge!! Igår berättade hon att hon fick godis på dagis (troligtvis lekte dom detta eftersom hon inte har riktig koll på vad det är) och när jag frågade vad det smakade fick jag svaret: "Väldigt bra". Just nu ser vi båda fram emot helgen (maken har golfhelg), förhoppningsvis blir det Liseberg med min kompis M och hennes lilla E. Fröken Leffler har inte varit där sen hon var 1 men hon måste ha hört om det på dagis för som hon tjöt av lycka när jag berättade vad vi skall göra på lördag :) På söndag skall vi hälsa på mormor, moster och morfar! Härligt att vara hemma igen!!