27 aug. 2010

Skojig papegoja!

Måste skriva om vad fröken sa häromdagen, glömde det igår... Jag stod i köket och fixade middag och Fröken Leffler sprang omkring och kollade sina dockor, handlade lite och annat allmänt fix som en tvååring måste ta tag i när hon kommer hem efter en dag på dagis. Sedan så kom hon förbi mig i köket, stannade upp, tittade på mig och log och sa: "Nämen hejsan", oj va jag skrattade... lite senare så satt hon med en av alla sina telefoner (läs mammas och pappas gamla avlagda) och snackades lite med sin kompis E och då kom nästa; "Åh, va härligt". Ja, tänk vad hon snappar upp från oss hela tiden, nu får man verkligen tänka sig för innan man vräker ur sig sina vanliga svordomsharanger... stackars farfar!! Kanske borde införa en krona för varje svordom till Fröken Lefflers framtida bostadskonto, då kan vi nog köpa henne en schysst tvårumslägenhet med balkong i innerstaden typ nästa år kanske :) fast det kanske är lite tidigt.... blir lite långt om hon skall fortsätta komma tassandes till oss varje natt!

Inatt kom maken hem så nu är ordningen återställd i några dagar tills dess att jag tar morgontåget till Stockholm på onsdag för utbildning och därefter tjejhelg med kompisarna med alldeles för mycket vin!

26 aug. 2010

Efter sommaren!

Jisses va värdo jag är på att uppdatera här!! Måste skärpa mig hur ska jag annars kunna berätta för Fröken Leffler när hon sa sin första sjuordsmening eller vad hon fick i present på sin tvåårsdag eller hur lång hon är just nu! :) Ja den här sommaren har vi kunnat konstatera att flygplan är inte favorit hos vår dotter. "Inte hyham högt uppe" lät det under vår Gotlandsvistelse, dock kom vi hem till slut och på tvåårsdagen kom: "Flyga flygplan sitta famoj knä läsa ponnyn" SJU ORD!!! Det är stort mina damer och herrar (eller vilka då damer och herrar)... Tvåårsdagen gick galant, rutschkana, tält, egen fåtölj, dockvagn, dockor, tennisracket (av faddrarna som tycker det ska börjas i tid!! :) På menyn korv, tårta och glass!

Strax efter kom nästa stora milstolpe, klättra ur spjälsängen! Snabbt som attan byta den mot madrass på golvet och vips så försvann våra enkla nattningsprocedur och våra lugna nätter. Istället ska vi nu ligga med tills hon somnar (kan ta från 10 min till 1 1/2 timme) och sedan någongång mellan tre och fem på morgonen så hör jag de små fötterna komma tassande och med händerna fulla med nappar så parkeras hon mellan mor och far mitt i sängen med fritt val bland kuddar och täcken. Jag brukar ha hand om huvudet och mannen de sparkande små benen :)

Efter semestern tog slut och flyttlasset återvände till stan genomfördes samma procedur där med madrass på golvet... får se när vi orkar ta tag i att få henne att somna själv? Ja, ja det får bli sen.

Annars har vi fått lära oss hantera hysterianfall av värsta graden. Tänk att en liten människa kan bli så arg så att hon till slut tuggar fradga. Ett rejält bett i min överarm han det bli innan jag lärde mig parera hennes attacker. Många skolor finns det, ignorera, skamvrå och annat, blir nog lite blandning av allt beroende på ens egen dagsform. Nu har det äntligen börjat lugna ner sig lite tack och lov, nästan en vecka sedan sista så vi kanske har passerat denna fas och får istället invänta nästa.

I helgen hade vi kräftskiva för 26 personer på landet. Fröken Leffler hängde med farmor hela helgen så vi hade tid att förbereda oss. Två partytält, bord och stolar från Byalaget, skaldjur via kompisens make osv, osv... Vädret lovade regn under dagen och uppsprickande till kvällen... MY ASS!!! Dagen var fin och strax innan de sista gästerna anlänt så fullkomligt öppnade sig himlen! Vi talar inte om ett stilla sommarregn utan full spätta på kranen... JEEEEZZ, Kompisen C kommenterade stuprännans lite underliga flöde och VIPS så for hela röret i backen :) Dock var skaldjuren fantastiska, den egengjorda snapsen god och sällskapet på gott humör så kvällen blev fantastiskt lyckad! Jag slocknade vid halv tre och maken någon timme senare. Dagen efter var inte lika rolig med städning och nedtagning av tält, vi slet och slet och vid halv sex kunde vi äntligen packa in oss i bilen och hämta upp lilltjejen! Pizzan den kvällen var fantastisk!!!