26 maj 2010

Fröken Leffler, skvaller, tennis osv...

Lite sammanfattning... måndagkväll med kollegorna M&C blev en trevlig tillställning som alltid! Rosévin, pizza och nachos :) det låter kanske sådär men oj va gott! Mycket skvaller blev det oxå, så skönt att känna att man kan vräka ur sig det mesta och att det stannar inom vår lilla krets - I lööv you, girls! Vår nya VD såg lite nervös ut dagen efter när han insåg att ligan varit ute hahahaha, vi skonar ingen.. Ett ytterligare resultat var att jag fick med mig min kollega M på att anmäla sig till tenniskurs, hoppas vi kommer med för sen skall serve essen in!! Ja, tennisrack och entusiasm har jag men det stoppar nog där :)
Fröken Leffler fortsätter på sin inslagna humorbana, fast en något omedveten sådan, vi får verkligen skärpa oss för ibland skrattar vi så vi gråter åt henne fast det kanske inte riktigt var tänkt så... Igår var hon ute på balkongen och när hon kom in så sa hon "uuuh, kallt, blåser... mössa!" i betydelsen att ute är det kallt och då är det bra med mössa! Hon pratar heeeela tiden och blir alldeles arg när det tar lite tid för oss att förstå. Hon lägger huvudet på sne, kliar sig i huvudet och tänker på hur hon ska få ihop det och sen drar hon igång :) Nya sånger kommer hela tiden, Lilla snigel, tänk om jag hade en liten apa, ja må hon leva osv.. sedan så är det mycket "de gå inte", hon hade tex ett himla sjå för att få på sig sina nya slimmade jeans som jag fick hjälp av min kollega M att hitta igår. Idag när jag tog på henne dom så förstår jag varför... det var inte helt lätt men hon såg ut som en riktigt stor liten tjej i dom :) Sedan har hon även lärt sig att hon är två år gammal, dock är det fortfarande lite problem med hur många fingrar man ska hålla upp... gullunge!
Slutligen, imorgon smäller det!!! C frågade förra veckan om jag ville följa med på konferensvisning kombinerat med förhandsvisning av SATC filmen och JAAAAAA, det vill jag visst det så imorgon förmiddag sitter jag i mörk bunker och njuter av film, vackra kläder och kanske även lite popcorn!

24 maj 2010

Vin med goda vänner!

Idag är det måndag MEN, vilken måndag, äntligen skall jag sitta ner med mina kära kollegor och dricka vin och äta Farellis pizza! Detta efter en härlig helg, den började skrutt men tog sig med sol och värme och planterade bärbuskar och rabarber. Fick dock en kalldusch med beskedet att rabarbern ej skall röras första året... men hur går det då med rabarbersalsan till midsommar???? Fröken Leffler har varit på strålande humör och busat, grävt i jorden, planerat potatis med farmor XL, åkt kana, ätit glass, lagat namnam i sandlådan osv osv...

21 maj 2010

kanske blond

Jag funderar allvarligt på att bli blondin, har alltid haft en liten dröm om att testa... kanske med förhoppning om att det faktiskt är roligare! Har den här gången kommit så långt att jag bokat tid hos frisören nästa fredag! Ja, jag får väl se om modet kan hållas uppe tills dess eller om jag backar ur, kör en enkel tillfix av min trista utväxtfrisyr och mina små grå som tittar fram här och där. Jag kan behöva lite uppmuntran just nu, är jäkligt less på maken och hans ständiga prioriteringar av att greja och fixa och renovera osv som gör att Fröken Leffler och jag är utlämnade till oss själva hela helgerna! När jag påpekade så blev svaret att han inte visste vilket ben han skulle stå på men för i h-e, det kan väl inte vara så svårt, det känner man väl om inte instinktivt så iaf moraliskt tycker jag... Sa från början att tjänsten skulle köpas in men eftersom svärfar är pensionär så var det ju onödigt, jaha, men va hände sen, varför står maken (och jag själv) med det nu???? Suck! Blääää, hade hellre stannat i stan just nu, där finns ju iaf lite för oss att göra och lite människor att se förutom farmor XL.
Fröken Leffler är annars en glad liten tjej, igår sprang hon runt hemma och sjöng Lilla snigel, dessutom tonsäkert! Det har hon efter fadern sin... Annars är det mycket laga namnam, helst tatis, sås och äpple och äta bättebött med schöm (knäckebröd med smör). Sedan en vecka tillbaka så är vanligast frågan "Va gö du mamma" eller "Va e de" heeeela tiden :) Snart ska jag gå och hämta henne och börja fira helg, älskade lilla skrutt!
Nej nu är lunchen slut och jag måste göra lite nytta!

3 maj 2010

Ny på toppen!

Jaha, då gick en epok i graven... och lika glad är jag för det! Ny herre på täppan stod inför oss alla idag på stormötet. Detta blir nog bra! Några i lunchrummet diskuterade för ett par veckor sedan om man inte skulle hitta på ett bus för herrn som så in i bänken ogillar Ernst och förra veckan gjorde jag slag i saken, hittade en stiiiilig bild och ett schysst citat, en ram och vips en "ernstig" hälsning på chefens bord levererad av hans ovärderliga assistent. Eftersom han inte var sen att ge igen genom en publik uppvisning av mitt alster så räknas jag väl numer i skaran av värsta suck-ups men det får det vara värt :) Jag är så lycklig över denna förändrig och ju snabbare dököttet försvinner desto bättre! Redan kändes stämningen på måndagsmötet helt annorlunda och jag ser med spänning fram emot vilka förändringar som kommer göras, fast det säger jag nu, när jag inte vet hur jag själv kommer drabbas... :) hua, det blir nog oroligt i leden men det kan behövas en ordentlig genomgång efter alla år av vild och ostrukturerad tillväxt!
Och - ja, jag är bitter och jag erkänner det, kanske därav min stora glädje!