23 apr. 2010

Fredag!!!

Veckorna rusar iväg, består mest av måndagar och fredagar och lite lullull mitt emellan. Fröken Leffler mår alla tiders och veckan har bestått av lekplatsbesök med nya bekantskaper. Längtan efter att gunga tar snabbt slut efter ett par gungningar fram och tillbaka och kanan är rolig kanske en ibland två gånger. Va gö du är det vanligaste frågan, den kommer nästan heeela tiden och man får glatt leende svara vad man gör om och om och om igen...
Det är häftigt vad mycket hon lär sig hela tiden, igår på väg från dagis räknade hon i trappan ner förbi kyrkan, ett, to, te, fya, fem, åtta, tolv ibland kommer även ett nio in emellan. Roligt när man faktiskt kan konversera lite mer och hennes glädje när hon inser att hon gör sig förstådd.
Annars har veckan mest överskuggats av ett gigantiskt askmoln från vulkanen ejafjollajökul eller vad den heter, kompisen och kollegan på semester i Thailand med familj kommer troligtvis bli EN MÅNAD försenade hem, heeelt otroligt! Svärföräldrarna blev fast på solkusten i Spanien, himla trist för en pensionär och en som tycker jobbet är trist att bli fast i försommarklimat med billigt vin :)
I helgen är det städdags, fönster, väggar, golv och tak skall gås igenom! Får se hur långt vi kommer men förhoppningsvis all the way!

20 apr. 2010

Tung natt

Oj, efter inte så många timmars sömn sitter jag här i någon sorts dvala och undrar hur jag ska lyckas prestera någonting under dagen. Fröken Leffler har börjat hosta igen och hostar sig igenom halva nätterna, kanske att det kan vara dammet i luften för hon har inga andra förkylningssymtom alls... säger det inte så ofta men längtar faktist efter lite regn för att rensa luften lite, dock kanske vi blir "överaskade" istället som dagisfröken sa igår :)

I natt var det inte nog med att bara hosta och vakna till av en ond hals utan vid tre ville hon ha sin kära mor bredvid sängen sjungandes lilla videung och bäbä vita lamm, tre gånger trodde jag hon hade somnat och försökte smyga ut över knarrande golv men icke! Efter en dryg timme lyckades jag ta mig därifrån men då var det svårt att somna om igen.

En fråga jag ställer mig är varför vår lilla pappagris helt plötsligt ropar på mamma när det är mitt i natten, är det något som hon och hennes far har kommit överens om?? Undrar vad han har mutat henne med??

Ja, jag ska iaf fortsätta min dag i ett halvdimmigt tillstånd och längtar redan efter när jag får krypa in under dunet igen!

12 apr. 2010

treordsmeningar

Redan när vi semestrade i Kenya i februari hörde jag Fröken Leffler säga ett par treordsmeningar. En gång var i bilen när hon bestämde att: "mojmoj sitta hä" och sen när hon talade om för mig att "pappa e dä". Dock har det varit lite tunt på den fronten sedan dess om man inte räknar att hon kan sjunga nästa hela Blinka lilla stjärna, Bäbä vita lamm och Ekorrn satt i granen men det är mer härmande än att hon faktiskt säger något. Igår efter en härlig helg på landet, med mycket sol och lite värme så åkte hennes tröja upp lite grann och då kom det: "kallt om magen" och det är klart, världens finaste lilla mage inte ska va kall!
Annars har det grillen gått varm hela helgen, vi har varit och tittat lilla skogen, även kallad parken på ett blålila blåsippehav, eldat i oljefatet spolat altanen och frökens vagn och tagit fram utemöblerna så nu är det vår på riktigt!!

6 apr. 2010

genomskinlig plastpåse

Nu är påsken slut och med den rutinen att dyka ner i godisskålen i tid och otid. Förutom att Fröken Leffler visat sig vara väääärldens retsticka, satt i soffan och petade kompisens son 2 1/2 år gammal på benet med foten hur länge som helst, när han flyttade på sig flyttade hon efter... :) han var inte glad i slutet... så har kusinen även varit på besök och lämnade efter sig en klok tankvärdhet. Tänk om alla människor gick omkring med sina liv i en genomskinlig plastpåse, då skulle man nog iaf vara ganska nöjd med sitt eget! Så med detta skall jag sluta tro att alla människor har så fantastiska liv när jag nån gång har det lite motigt! Skit finns det i alla hörn (bokstavligt talat väldigt mycket hemma hos oss just nu, måste plocka fram damsugaren i em).