17 feb. 2009

Nätter utan Fröken Leffler

Sedan ett par veckor tillbaka hade vi planerat för en dejt lördagen den 14 februari (vilket ju så passande var Alla hjärtans dag!) och då skulle Fröken Leffler för första gången sova utan oss och istället med sin farmor. Nervös började jag bli redan i början av veckan och för att lugna mig och ge lilltjejen ordentligt med tid att vänja sig så bestämde vi oss för att åka till svärföräldrarna redan på fredagen. Resesäng var inköpt och vi packade ner alla hennes saker hon har i sängen inklusive täcke och kudde så hon skulle känna sig som hemma. Allt var ganska lungt på fredagen och hon somnade i vanlig tid, lite oroligare än vanligt men helt ok. Farmor erbjöd sig då att ta henne även denna natt och i min längtan efter att få sova en hel natt så tackade jag med en lättnadens suck ja till detta. Tanken på två hela nätter var underbar!! Och oj va gott jag sov!! Vaknade vid 4 ungefär som vanligt men somnade strax om igen. Fröken Leffler hade dock haft en lite oroligare natt för att inte tala om hennes farmor som jag inte tror hade sovit en sekund på hela nattten... Dom var dock goa kompisar och hängde ihop hela dagen så natt nummer två gick sedan alldeles galant! Jag och maken hade en toppenkväll på Restaurang Pio i Halmstad, vi drack fördrink och åt trerätters med vin till. Till förrätt marinerad hjort med chevré, saffranspicklade grönsaker, flagad mandel och honungsvinegrette, det var riktigt gott! Till varmrätt skulle vi få rosa ankbröst med pumpagratäng och lite annat men tyvärr fanns det inte minsta antydan till rosa i köttet utan det var helt genomstekt. När vi påpekade detta så sa servitrisen att hon kanske kunde fixa det men hon lät inte särskilt entusiastisk så vi struntade i det. Till efterrätt åt jag Creme Brulee, min absoluta favorit men den var i största laget så det blev nästan lite osmakligt. Kvällen avslutade vi sedan med att dricka drinkar på en bar så totalt blev kvällen fantastiskt lyckad! Sov gott gjorde vi även denna andra natt!

13 feb. 2009

Försöket i simbassängen

Igår var det dags igen. Tillsammans med mammagruppen gick vi till Valhalla för öppet babysim. Det började redan i omklädningsrummet då Fröken Leffler fick panik. Hon lugnade sig lite och jag bytte om och väntade till alla var klara i duschrummet innan vi gick dit. Snabbdusch för mig och ombyte på lilltjejen. Hyfsat lugn... Inne i simhallen var hon väldigt orolig och observant. Väl nere i vattnet blev hon jätteledsen och ville inte lugna sig förrän jag lyfte upp henne. Vi satt i trappen ner i vattnet och plaskade en stund, hon var hela tiden väldigt orolig men tack och lov fick hon inte panik igen. Till slut gick jag ut i bassängen igen och doppade hennes fötter. Till slut plaskade hon faktiskt med handen ett par gånger och accepterade att bli nersänkt i vattnet för en liten stund innan hon blev helt förtvivlad igen.
Summa sumarum så gick det betydligt bättre än de tidigare gångerna men fortfarande är vattnet, alla människor, alla ljud med mera för mycket för henne. Nu ska jag försöka i helgen i hennes farmors badkar. Det är ju lite större än hennes älskade badbalja så kanske kan det gå bra!

Första tanden!!

Nu har den kommit, första lilla tanden! När Fröken Leffler imorse gnagde lite på mitt finger som hon brukar göra lite då och då kände jag helt plötsligt något hårt som skavde och minsann en liten början till tand. Har fått för mig att första tanden kan orsaka massor med problem med gnällighet, ökat dreglande, intensivt gnagande och annat men jag tycker inte jag har märkt något särskilt. Hon har sovit sämre de senaste två nätterna men det kan ju bara vara en fas. Igår var ju oxå ganska jobbig men det berodde på babysimning och otäck mat... får skriva om det i nästa inlägg tror jag...
Det ska iaf bli väldigt spännande att följa tandens utveckling och hur det förändrar hennes utseende!

11 feb. 2009

Månadsbonus

Vem har hört om något så dumt??? AB Volvos Leif Johansson jobbar inte gratis och han tar inte ut bonus då företaget går dåligt MEN kan ändå kvittera ut en gigantisk bonus för 2008! Varför då?? JO, någon har varit så himla smart så man delat upp bonusen så man får för varje god månad. Visst har många det så tex när man jobbar med sälj och har rörlig del i lönen men som koncernchef när man jobbar mot års- och kvartalsresultat?? Känns som att girigheten tar sig ständigt nya dimensioner...

tjurmupp!

Grinig bäbis, trist bäbis!! Pappan hävdar att hon brås på sin mor, undertecknad, och bara har vissa dagar då hon är jäkligt tjurig. Ja, kanske är det så men riktigt så trist tror jag inte att jag är :) eller kanske ändå... De senaste två dagarna har jag nästan givit mig själv kramp i skrattmusklerna i alla försök att få Fröken Leffler att dra på smilbanden, men icke, hon tittar istället åt ett annat håll...

Jag vet inte HUR MÅNGA GÅNGER jag vänt tillbaka henne på rygg efter att hon snurrat över på mage och blir helt förtvivlad för där vill hon INTE vara... I det fallet verkar hissen inte gå hela vägen upp utan istället trilla ner i källaren.

Idag är äntligen lite bättre, mormors lilla kråka funkade nästan, hon såg iaf nöjd ut!!! FRAMSTEG :)

6 feb. 2009

Babyproffsen

I lördags, för snart en vecka sedan, var jag inne på Babyproffsen för första gången! Anledningen var för att titta på vagnar för det att vi funderar på att byta till en ren sittvagn och istället ha vår gamla häck till briovagn på landet och då slippa släpa kolossen fram och tillbaka. Vilken jätteaffär och vad mycket grejer dom hade!! VILKEN ÅNGEST DET GAV MIG!! Usch jag kände mig som världens sämsta mamma som inte har köpt alla dessa miljarder pryttlar till min lilla ängel... Jag antar att det är meningen för att man då skall köpa men jag ville bara gå därifrån. Vi kollade lite snabbt på vagnar, fick en Maxi Cosi på rea förevisad oss bland annat.

Känslan av att se alla dessa spacade vagnar och bredvid vår gamla vagn var ungefär som när man är i skoaffären och provar ett par fina, blanka, släta (dyra) skor och samtidigt ser sina gamla, slitna, oputsade stövlar från förra säsongen stå vid sidan om. Reaktionen blir automatiskt förnekelse, nej inte är det mina skor inte, jag är ju dessa fina, nya skor... Fast i vagnfallet så låg Fröken Leffler, löjligt lik den ena hälften av oss i den gamla vagnen och henne kan man INTE förneka för hon är världens bästa! Hon bryr sig inte heller om att hon åker i en gammal 740 till vagn medan alla andra åker ståndsmässigt :) tur för henne det!! Det hade ju varit gräsligt om man traumatiserat sitt sexmånaders barn bara för att man är snål och vägrar låta henne bli vår lilla acessoar... Hm, det lär väl snart ändra sig dock så vagnfrågan är ännu ej avslutad!

4 feb. 2009

Nytt försök i simbassängen

Jaha, nästa vecka är det dags för ett nytt försök i vattenhål, modell större, med Fröken Leffler. Efter höstens förfärliga upplevelser i Aqua Barns regi, har vi funderat på att kanske göra ett nytt försök på egen hand. Nu är hon ju lite äldre, kanske lite klokare (tveksamt) och lite mer van vid vatten (iaf vatten på dryga 38 grader). I mammagruppen bestämde vi igår att nästa vecka skall vi tillsammans gå till Valhalla för att bada med våra barn. Det känns ju tryggt att vi går tillsammans och kan hjälpas åt och Fröken Leffler är ju ganska ok med dom alla, hon har ju ändå träffat dom varje vecka sedan slutet september. Lite nervöst är det dock redan, undrar om det kommer bli samma illvrål som i höstas, 34 grader är ju ändå ganska kallt... ja, ja den som lever får se... Hon älskar ju iaf att bada i sin balja här hemma, jag är nästan lika blöt som hon är efter att hon varit igång ett tag och hon avskyr när jag bestämmer att nu får det vara nog och lyfter upp henne ur badet, hon vill bara plaska mer och mer...

2 feb. 2009

Hej vad det vänds!

Nu händer det även motoriska grejer i Fröken Lefflers liv. Sedan i fredags snor hon sig lätt som en plätt runt på rygg så fort jag lägger ner henne på mage och kan nu slippa det obehag som magläge innebär :) (de första sex månaderna har hon vrålat så fort hon hamnat på mage). Dock gör ju detta att hon inte tränar sig i lek på mage men vad ska jag göra, jag vänder om henne och hon rullar över... En ytterligare dimension till detta kom igår när hon helt plötsligt började sno om från rygg till mage och detta flera gånger på raken, med resultatet att hon helt plötsligt hamnade i ett så illa omtyckt läge men då var som låst och kunde inte rulla tillbaka, resultatet blev illvrål tills någon av hennes föräldrar kom till undsättning. Ja dom är festliga i den här åldern men ibland kan man ju fundera på om alla getter är hemma, om hissen går ända upp osv :) Men, men det kommer nog så småningom! Snart kommer vi nog jaga henne runt i lägenheten och längta tillbaka till den dag då hon låg där man la henne.

Välling!

Äntligen!! Inte så att hon ännu tar flaskan, det är väl lite för bra för att vara sant men hon har fattat grejen (nästan) med pipmugg och kan nu, sedan några dagar få i sig välling i den! Ännu ett amningsmål jag blivit av med, nu är det bara natten kvar... Visst sölas det en del med pipmuggen, det är ju ingen spillfri mugg eftersom hon inte riktigt hajat grejen med att suga sig till belöningen utan den är en anings rinnigare men hon tycker det är smaskens och en happy unge ger en happy mamma! Nästa steg är att skära upp en napp på nappflaskan lite mer och få henne att vänja sig vid det så kanske vi snart kan ha en Fröken Leffler som själv kan hantera sin vällingsflaska utan att det rinner floder ner för hakan och kilar in sig i vecken på halsen.